Tomatensoep met gegrilde paprika’s




Tomatensoep met gegrilde paprika’s

Soep is echt één van mijn favoriete lunchgerechten. Ik maak wekelijks een nieuwe pan en bewaar deze dan in de koelkast zodat ik er iedere dag een lekker kopje soep kan eten bij de lunch! Deze tomatensoep is heerlijk zoet, kruidig en een beetje pittig. Precies zoals ik mijn soep het liefste heb! Doordat ik de paprika’s rooster worden deze extra zoet (mjam). Ik eet het altijd in combinatie met crackers of brood met zuivelspread. Deze dip ik dan af en toe in mijn soep, heerlijk! Houd je nou niet zo van pittig? Laat dat het pepertje (of enkel de zaadjes) eruit!

Vicky van Dijk | Tomatensoep met gegrilde paprika's

Tomatensoep met gegrilde paprika's

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 4-6 personen
Cooking Time: 1 hour

Ingredients

  • 4 vleestomaten
  • 2 rode paprika's
  • 800 ml bouillon
  • 1 winterpeen
  • 1 rode peper
  • 1-2 uien
  • 2-4 teentjes knoflook
  • 2 flinke scheuten olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • peper en zout
  • handje basilicumblaadjes ter garnering

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Haal de zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze in tweeën. Leg de paprika's in een ovenschaal met de schil naar boven toe. Besprenkel ze met wat olijfolie, peper en een beetje zout. Grill de paprika's 20-25 min.

3

Haal de paprika's uit de oven en stop ze in een plastic zak. Dit doe je omdat je dan de schil van de paprika's er straks gemakkelijker af krijgt!

4

Verhit in een grote pan een flinke scheut olijfolie. Snijd de uien fijn en pers de teentjes knoflook. Voeg deze toe aan de pan en fruit deze 1-2 min. Schil de winterpeen en snijd deze samen met de rode peper in stukjes. Houd je nou niet heel erg van pittig? Laat dan de zaadjes eruit! En voeg eventueel maar max. een halve peper toe. Voeg deze toe aan de soeppan en laat dit op een laag vuur voor 20 min. bakken.

5

Haal ondertussen de paprika's uit de plastic zak en ontvel ze.

6

Snijd de paprika's en tomaten in stukjes en leg aan de kant.

7

Voeg na 20 min. de bouillon, paprika's en tomaten toe. En laat op een laag vuurtje sudderen voor nog eens 20 min.

8

Mix met een staafmixer alles tot één geheel en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de basilicumblaadjes.

Notes

Extra nodig: staafmixer


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply