Trifles met madeleines, witte chocolade room, pistache & frambozen
Trifles met madeleines, witte chocolade, pistache, rozenbottel & frambozen

Trifles met madeleines, witte chocolade room, pistache & frambozen

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 3 p.
Total Time: 30 min.

Ingredients

Instructions

1

Maak als eerste de madeleines die boven in de trifle gaan. Verwarm hiervoor de witte chocolade au bain-marie. Zet een pan op het vuur met een laagje water en plaats hierboven een glazen of metalen kom. Breek ondertussen de chocolade in stukjes. Als de kom warm aanvoelt, voeg dan de witte chocolade toe en roer tot alles gesmolten is.

2

Hak ondertussen de pistachenoten in kleine stukjes. Als de chocolade is gesmolten, dip dan 3 madeleines schuin in de witte chocolade. Leg ze vervolgens op een bord. Laat de madeleines vervolgens op een stukje aluminiumfolie leunen, zodat de chocoladekant niet plat wordt. Bestrooi nu de bovenkant met fijngehakte pistachenoten. Laat de madeleines uitharden en laat de overige witte chocolade gesmolten staan in de pan met water.

3

Mix in een kom de slagroom met de kristalsuiker tot deze iets steviger is dan lobbig. Voeg vervolgens de mascarpone toe en mix tot één geheel. Voeg dan de gesmolten witte chocolade toe en meng alles tot één geheel. Doe de room in een spuitzak en leg deze aan de kant tot gebruik.

4

Verdeel in 3 glaasjes ⅔ van de witte chocolademousse. Schep hierboven in elk glaasje 2 tl van de Fijn Gezeefd Rozenbottel van Bonne Maman. Breek in elk glaasje 1 madeleine in stukjes en verdeel hierboven de fijngehakte pistachenoten. Leg nu de frambozen met de open kant naar de buitenkant van het glas in een rondje. Verdeel als laatste de overige witte chocolademousse over de glaasjes tot deze mooi bedekt zijn.

5

Steek de met witte chocolade en pistachenoten bedekte madeleine boven in het glas en geniet!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments

Leave a Reply