Bloemkool nuggets

Bloemkool nuggets

Volgende week is het zover: de Nationale Week Zonder Vlees! Doe jij ook mee? Ik merk in mijn omgeving dat steeds meer mensen minder vlees eten wat echt helemaal top is! Zelf ben ik echt een vleesliefhebber en vindt het daarom lastig om helemaal geen vlees meer te eten. Daarom ben ik begonnen om één keer peer week geen vlees te eten. En dit gaat me best wel goed af! Hopelijk resulteert dit in meerdere keren per week vega eten! 

Om alvast te beginnen met een leuk vegetarisch gerecht heb ik gekozen om vega kipnuggets te maken, ofwel: bloemkool nuggets! En ze zijn echt top! Lekker krokant aan de buitenkant, heerlijke kruiden en zacht aan de binnenkant. Die combi is echt voor herhaling vatbaar! En wil je ze vegan maken? Super simpel! Vervang dan de melk voor plantaardige melk.

Je kunt ze makkelijk bij het avondeten eten als vleesvervanger, maar ook erg leuk om te serveren tijdens een verjaardag of als borrelhapje ‘s avonds op de bank! Serveer ze met een lekkere dip. Ik heb hier voor simpel crème fraîche gekozen die ik een beetje aangelengd heb met wat water (dipt makkelijker). Maar kies gerust een dip uit die jij helemaal geweldig vindt! 

Wil je nog meer leuke vega opties als avondeten? Probeer dan bijvoorbeeld deze risotto met spinaziepesto en cherrytomaatjes! Of deze pompoen ovenschotel met blauwe kaas, broccoli en pompoenpitten

Bloemkool nuggets

Print Recipe
Serves: 4 porties (bij avondeten) Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • 1 bloemkool
  • 120 ml (plantaardige)melk
  • 1 zakje bloemkoolfinish van Verstegen
  • 60 g panko broodkruim
  • 2 handjes fijngetrapte parmezaanse kaas
  • optioneel: 3 el crème fraîche (mag ook een andere saus zijn die je lekker vindt)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 °C en leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar.

2

Snijd de bloemkool in gelijke roosjes.

3

Giet in 1 schaal de melk en meng in een andere schaal de bloemkoolfinish, broodkruim en de fijngetrapte parmezaanse kaas door elkaar. Verdeel de broodkruim in 3 verschillende schaaltjes. Dit doe je omdat de broodkruim straks een beetje nat wordt. En eenmaal nat, plakt het broodkruim niet meer goed aan de bloemkool en alleen maar aan elkaar.

4

Zorg ervoor dat je één hand gebruikt voor de melk en één hand om de broodkruim over de bloemkool te doen. Zo zorg je dat niet heel je handen onder het broodkruim komen te zitten. Maak de bloemkool goed nat in de melk en haal hem vervolgens goed door het broodkruim beslag heen met je andere hand. Als je merkt dat het broodkruim niet meer aan de bloemkool blijft plakken, pak dan een nieuw schaaltje met broodkruim.

5

Leg de bloemkool op de bakplaat en bak ze in ongeveer 25-30 min. goudbruin.

6

Optioneel: meng de crème fraîche in een schaaltje aan met een klein beetje water zodat je ze makkelijker kunt dippen.

7

Serveer de bloemkool nuggets met een jouw favo dip!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply