Risotto met spinaziepesto en cherrytomaatjes




Risotto met spinaziepesto en cherrytomaatjes

Ik ben echt gek van risotto. En dan ook echt het maken ervan! Het ruikt zo lekker als je de wijn er bij gooit je de risotto langzaam ziet garen. De combinatie van geuren die vrijkomt is echt heerlijk! 

Bij deze pesto heb ik de spinaziepesto zelfgemaakt. Super easy met de staafmixer. En de smaak van zelfgemaakte pesto is echt ge-wel-dig! Serveer ze met de in de oven gebakken cherrytomaatjes (in knoflookolie) en je hebt echt een heerlijke maaltijd op tafel! 

Zin in een andere risotto? Probeer dan eens deze citroenrisotto met basilicum of deze basilicumrisotto met cherrytomaatjes!

Risotto met spinaziepesto en cherrytomaatjes

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...
Serves: 2 personen
Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • Voor de risotto:
  • 150 g risotto
  • 2 sjalotjes
  • 75 ml witte wijn
  • 300 ml groentebouillon
  • scheutje olijfolie
  • Voor de spinaziepesto:
  • 30 g spinazie
  • 20 g pijnboompittenhandje
  • 20 ml olijfolie
  • sap van een ½ citroen
  • handje parmezaanse kaas
  • handje basilicumblaadjes
  • 1-2 teentjes knoflook
  • peper + zout
  • Voor de cherrytomaatjes:
  • 200 g cherrytomaatjes aan de tak
  • 20 ml olijfolie
  • 1-2 teentjes knoflook

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220°C.

2

Mix voor de spinaziepesto alle ingrediënten met een staafmixer tot één geheel. Breng op smaak met wat peper en zout. Zet aan de kant tot gebruik.

3

Pers voor de cherrytomaatjes de teentjes knoflook en meng deze met de olijfolie. Doe de cherrytomaatjes aan de tak in een ovenschaal en verdeel met een lepeltje de olijfolie met knoflook over de cherrytomaatjes. Breng op smaak met peper en zout en bak de cherrytomaatjes 15 min. in de oven.

4

Snijd het sjalotje in stukjes en bak deze voor 1 min. in wat olijfolie. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en bak deze even kort mee.

5

Voeg de wijn toe aan de risotto en laat hierin de rijst bakken tot de wijn is verdampt. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat de risotto 18 min. koken op laag vuur. Komt er te weinig water in te staan? Voeg dan wat water toe.

6

Als de risotto gaar is voeg je de spinaziepesto toe. Roer goed door elkaar en serveer met de cherrytomaatjes.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply