Citroenrisotto met basilicum

Citroenrisotto met basilicum




Citroenrisotto met basilicum

Je mag mij echt wakker maken voor deze citroenrisotto met basilicum! Sowieso is citroen al één van mijn favoriete ingrediënten, maar in combinatie met risotto, basilicum en saffraan heb je echt een topper te pakken!

Daarnaast komen er bij het maken van deze citroenrisotto echt heerlijke geuren vrij. Zo ruik je de witte wijn, bouillon, knoflook en de saffraan allemaal door elkaar. En als je aan het einde de citroen toevoegt.. jammie! 

Als de risotto klaas is voeg je zoals ik net zei de citroen toe, maar ook de mascarpone & parmezaanse kaas toe. Dit zorgt voor die lekker romige & frisse smaak. En voor de finishing touch, leg je nog wat basilicumblaadjes bovenop de risotto! En deze stap moet je echt niet overslaan. Want de combinatie van citroen met basilicum is echt heerlijk! 

Zin in nog meer heerlijke avondgerechten?

En ook zo gek op risotto als ik? Maak dan eens deze risotto met spinazie-pesto en cherrytomaatjes! Heerlijk fris-zoetig gerecht door de warme cherrytomaatjes. Perfect tijdens deze lekker zonnige dagen! Of probeer eens deze tagliatelle met knoflookgarnalen in roomsaus. Erg makkelijk om te maken en je hebt echt een topgerecht! Wil je graag lekker vega eten vanavond? Probeer dan eens deze gnocchi in tomatensaus met mozzarella & parmezaanse kaas

Citroenrisotto met basilicum

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 2 kipfilets (± 250-300 g)
  • 250 g kastanjechampignons
  • 150 g risotto
  • 300 ml kippenbouillon
  • 75 ml witte wijn
  • 2 el mascarpone
  • handje geraspte parmezaanse kaas
  • handje basilicumblaadjes
  • ½ citroen, rasp en sap
  • 1 plukje saffraan
  • 1 sjalotje
  • 2-3 teentjes knoflook
  • peper en zout

Instructions

1

Snijd de kipfilet in stukjes en schroei deze in 2-3 min in een pan met olie of boter dicht.

2

Snijd ondertussen het sjalotje in stukjes en de kastanjechampignons in vieren of zessen (licht eraan hoe groot ze zijn). Voeg deze bij de kipfilet en bak ze 1 min. mee.

3

Haal vervolgens de knoflook door een knoflookpers en bak deze nog 1 min. mee.

4

Voeg de risotto rijst toe aan de pan en bak deze nog 2 min mee. Voeg hierna de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen.

5

Voeg vervolgens de bouillon samen met het plukje saffraan toe aan de pan en laat deze voor 18 min. zachtjes sudderen. Mocht de risotto te droog komen te staan, voeg dan wat extra water toe.

6

Als de risotto klaar is, voeg je de mascarpone, parmezaanse kaas, rasp en sap van een ½ citroen toe. Breng vervolgens nog op smaak met peper en zout.

7

Serveer de risotto met de basilicumblaadjes.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren




No Comments

Leave a Reply