Gnocchi in tomatensaus met mozzarella en parmezaanse kaas




Gnocchi in tomatensaus met mozzarella en parmezaanse kaas

Sinds een tijdje zijn wij aan het proberen om meer vegetarisch te eten. En toen dacht ik laat ik eens een keer gnocchi proberen! Had het voorheen nog nooit op, maar ik vind het echt heerlijk! De romige gnocchi met een lekkere pittige tomatensaus en dan gesmolten mozzarella & parmezaanse kaas is echt heerlijk. Serveer de gnocchi met wat basilicumblaadjes bovenop en geniet ervan!

De tomatensaus heb ik heel simpel gemaakt met wat gepelde tomaten die langzaam sudderen met wat italiaanse kruiden, chilivlokken, knoflook en een sjalotje. Hierdoor krijgt de saus een heerlijke kruidige smaak! Terwijl de saus langzaam suddert moet je de grote tomatenblokken met je pollepel in wat kleinere stukjes hakken. Zodat je straks niet opeens een groot stuk tomaat in je mond heb. De gnocchi kook je gaar en daarna voeg je deze bij de tomatensaus. Verdeel de mozzarella en parmezaanse kaas erover, laat het een beetje smelten en je hebt een heerlijk vegetarisch gerecht op tafel!

Wil je nog meer vega gerechten proberen? 

En hou je van truffel? Dan moet je zeker deze spaghetti met truffel, rucola & parmezaanse kaas eens proberen! En wil je graag een burger? Stegeman heeft een heerlijke paprikaburger op de markt gebracht. Serveer deze paprikaburger met zelfgemaakte guacamole en wat frietjes en je diner is served! En wil je eens een keer bloemkool nuggets proberen? Doordat je bloemkool gebruikt krijg je een heerlijk vlezige structuur en in combinatie met de kruidige crispy buitenkant heb je een soort vega nuggets!

Gnocchi in tomatensaus met mozzarella en parmezaanse kaas

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (30 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 5)
Laden...
Serves: 1
Cooking Time: 30 minutes

Ingredients

  • 200 g gnocchi
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • 1 bol mozzarella
  • handje geraspte parmezaanse kaas
  • 50 ml slagroom
  • 1 ½ tl italiaanse kruiden
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ tl chilivlokken
  • flinke scheut olijfolie
  • peper en zout
  • evt. basilicumblaadjes ter garnering

Instructions

1

Snijd het sjalotje fijn en pers de teentjes knoflook. Verwarm in een pan (zorg dat je pan groot genoeg is om aan het einde alles bij elkaar te voegen) een flinke scheut olijfolie en voeg hieraan het sjalotje en knoflook toe. Fruit dit voor 2-3 min.

2

Voeg de gepelde tomaten, italiaanse kruiden en chilivlokken toe en laat het zachtjes pruttelen voor 20 min.

3

Kook ondertussen de gnocchi gaar zoals als op de verpakking staat aangegeven.

4

Snijd de mozzarella in stukjes.

5

Voeg na 20 min. de slagroom toe aan de tomatensaus en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de gnocchi en mozzarella bij de tomatensaus en en roer nog één keer.

6

Strooi de geraspte parmezaanse kaas eroverheen en laat het nog op een laag vuurtje voor 5 min. pruttelen.

7

Serveer eventueel met wat basilicumblaadjes.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien! 




No Comments

Leave a Reply