Tagliatelle met knoflookgarnalen in roomsaus

Tagliatelle met knoflookgarnalen in roomsaus




Tagliatelle met knoflookgarnalen in roomsaus

Dit recept van tagliatelle met knoflookgarnalen is geïnspireerd door mijn werk bij Strandpaviljoen Noordduine. Waar we garnalen als voorgerecht op de kaart hebben staan. Heerlijk gebakken in kruidenboter, een pepertje en wat verse kruiden. Zelf ben ik niet echt een viseter, maar garnalen gaan er bij mij altijd in! En daarnaast ben ik dol op knoflook en pasta. Dus dit recept moest er gewoon een keer van komen.

Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als ik! Wel heb ik in het recept wat minder knoflook gezet dan ik zelf zou doen, dus mocht jij nou net zo dol zijn op knoflook als ik. Dan kun je gerust wat meer toevoegen.

Nog meer pasta variatie?

Probeer dan zeker mijn ultieme favoriet: tagliatelle met kip, spinazie en een citroen roomsaus! Heerlijk en iedereen aan tafel zal er van gaan smullen. Of juist deze cannelloni met spinazie & ricotta! En ben je dol op avocado? Probeer dan eens deze romige avocado-spinazie pasta met kipfilet en cherrytomaatjes!

Tagliatelle met knoflookgarnalen in roomsaus

Tagliatelle met knoflookgarnalen in roomsaus

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 30 min - 1 uur

Ingredients

  • 300 g cocktailgarnalen, ontdooit
  • 3 teentjes knoflook
  • scheut olijfolie
  • 180 g tagliatelle
  • 25 g boter
  • ½-1 rode peper
  • 1 sjalot
  • 90 ml slagroom
  • ½ citroen
  • fijngehakte peterselie ter garnering.

Instructions

1

Pers de teentjes knoflook en doe deze met een flinke scheut olijfolie bij de cocktailgarnalen. Breng ze op smaak met peper en zout en laat ze minimaal een half uur marineren. Liever nog langer.

2

Kook de tagliatelle zoals op de verpakking staat aangegeven.

3

Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd deze in kleine stukjes. Proef evt. een klein stukje. Aan de hand daarvan kun je kijken hoe pittig jij je pasta wilt maken. Snijd ook de sjalot in kleine stukjes.

4

Bak de boter in de pan tot deze volledig is gesmolten en voeg dan de rode peper het sjalotje toe. Bak dit 2 minuten en voeg vervolgens de cocktailgarnalen toe. Roerbak de cocktail garnalen voor 3-4 minuten tot ze allemaal gaar zijn.

5

Blus af met wat slagroom, voeg de rasp van een ½ citroen toe en roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper & zout.

6

Voeg de gekookte tagliatelle toe en roer nog een laatste keer door elkaar en serveer met wat peterselie bovenop.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply