Tagliatelle met knoflookgarnalen in roomsaus

Tagliatelle met knoflookgarnalen in roomsaus

Dit receptje is geïnspireerd door mijn werk bij Strandpaviljoen Noordduine. Waar we deze garnalen als voorgerecht op de kaart hebben staan. Heerlijk! Zelf ben ik niet echt een viseter, maar garnalen gaan er bij mij altijd in! En daarnaast ben ik dol op knoflook en pasta. Dus dit recept moest er gewoon een keer van komen.

Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als ik! Wel heb ik in het recept wat minder knoflook gezet dan ik zelf zou doen, dus mocht jij nou net zo dol zijn op knoflook als ik. Dan kun je gerust wat meer toevoegen.

Tagliatelle met knoflookgarnalen in roomsaus

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 30 min - 1 uur

Ingredients

  • 250 g cocktailgarnalen
  • 3 teentjes knoflook
  • scheut olijfolie
  • 180 g tagliatelle
  • 25 g boter
  • 1 rode peper
  • 1 sjalot
  • 90 ml slagroom
  • ½ citroen
  • fijngehakte peterselie ter garnering.

Instructions

1

Pers de teentjes knoflook en doe deze met een flinke scheut olijfolie bij de cocktailgarnalen. Breng ze op smaak met peper en zout en laat ze minimaal een half uur marineren. Liever nog langer.

2

Kook de tagliatelle zoals op de verpakking staat aangegeven.

3

Snijd de rode peper in stukjes. (Proef het uiterste puntje. Is dit niet te heet, dan kan je gerust de zaadjes mee snijden. Wel te heet? Haal dan de zaadjes eruit!) Snijd ook de sjalot in kleine stukjes.

4

Bak de boter in de pan tot deze volledig is gesmolten en voeg dan de rode peper het sjalotje toe. Bak dit 2 minuten en voeg vervolgens de cocktailgarnalen toe. Roerbak de cocktail garnalen voor 3-4 minuten tot ze allemaal gaar zijn.

5

Blus af met wat slagroom, voeg de rasp van een ½ citroen toe en roer goed door elkaar.

6

Voeg de gekookte tagliatelle toe en roer nog een laatste keer door elkaar en serveer direct met wat peterselie bovenop.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply