Tagliatelle met kip, spinazie en een citroen roomsaus

Tagliatelle met kip, spinazie en een citroen roomsaus

Deze pasta is echt een ode aan de citroen, je kunt er niet omheen dat dit een echte citroenpasta is. Dit is daarom ook echt mijn favoriete pasta :-D! #citroenloveroverhere Je hebt het binnen een half uurtje op tafel en het smaakt echt heerlijk fris en romig tegelijkertijd. Love it! 

De combinatie van citroen, spinazie en kip vind ik echt goddelijk. Het past zo goed bij elkaar. De romige smaak maakt het helemaal af. En om de smaak nog wat romiger te maken heb ik er nog een handje parmezaanse kaas aan toegevoegd! 

Citroen pasta met spinazie, kip en parmezaanse kaas

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 160 g tagliatelle
  • 300 g spinazie
  • 2 kipfilets (± 300 g)
  • 1 citroen
  • 150 ml slagroom
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • een handje geraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructions

1

Kook de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.

2

Snijd de kipfilet in stukjes en breng deze op smaak met wat peper en zout.

3

Verwarm in een pan wat olijfolie en voeg hier de kipfilet aan toe. Bak deze even op hoog vuur zodat de kipfilet mooi goudbruin dichtschroeit en zet daarna het vuur lager en bak de kipfilet gaar. Als de kipfilet gaar is doe je deze in wat aluminiumfolie. Vouw de aluminium folie goed dicht zodat de kip warm blijft en zet aan de kant.

4

Snijd het sjalotje in stukjes en roerbak deze 1-2 minuten in wat olie. Pers de teentjes knoflook en voeg deze toe aan de pan. Bak even kort mee en voeg vervolgens de spinazie toe. Roerbak deze tot deze volledig is geslonken.

5

Doe de slagroom in een pannetje en voeg hier het rasp en sap van 1 citroen aan toe. Breng de saus op smaak met wat peper en breng deze tot het kookpunt en zet daarna het vuur uit.

6

Als de tagliatelle gaar is voeg je deze uitgelekt toe aan de spinazie, ook voeg je de kipfilet en de citroenroomsaus toe. Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste je handje geraspte parmezaanse kaas toe. Meng nog even door elkaar en serveer direct.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply