Pasta met kipfilet, spekjes, boursin & cashewnoten

Pasta met kipfilet, spekjes, boursin & cashewnoten




Pasta met kipfilet, spekjes, boursin & cashewnoten

Deze pasta met kipfilet, spekjes, boursin & cashewnoten is echt mijn ultieme studententijd recept. Altijd als wij thuis een mega kater hadden kwam dit gerecht op tafel. Zoooo onwijs lekker. Het is nou niet echt een goedkoop & caloriearm recept, maar dat is het echt meer dan waard! En daarnaast zit deze pasta echt boordevol groenten! Want we moeten het wel een beetje in balans houden toch?

Altijd gelijk als ik aan deze pasta denk loopt het water me gelijk in de mond. Heerlijk rijk gevuld en je proeft het zoute van de spekjes, zoete van de cherrytomaat, romige van de boursin, vullende van de pasta en dan nog die bite van de cashewnoten! Yumm! Mij mag je hier voor wakker maken!

Zin in nog meer lekkere pasta’s?

Probeer dan eens deze heerlijke pasta met romige tomatensaus en braadworstjes! Ook zo’n heerlijk recept wat ik tijdens mijn studententijd heb opgedaan tijdens werk. En ben je een echte citroen lover? Maak dan echt eens deze tagliatelle met kip, spinazie en een citroen roomsaus. Zo heerlijk!! Of meer zin een vis variant? Maak dan eens deze tagliatelle met knoflookgarnalen in een roomsaus! Yummy!

Pasta met kipfilet, spekjes, boursin & cashewnoten

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • 160 g farfalle
  • 300 g kipfilet
  • 125 g spekjes
  • 110 g boursin met knoflook & fijne kruiden
  • 2 volle el pesto
  • 250 g champignons
  • 150 g courgette
  • 1 sjalot
  • 125 g cherrytomaatjes
  • handje ongezouten cashewnoten
  • peper & zout

Instructions

1

Kook de farfalle zoals op de verpakking aangegeven staat klaar.

2

Snijd de kipfilet alvast in stukjes.

3

Bak de spekjes in een grote wok pan op middel-hoog vuur voor ongv. 2-3 min.

4

Snijd ondertussen de sjalot in stukjes en voeg deze toe aan de spekjes. Bak deze nog 1 min mee en voeg vervolgens de kipfilet toe. Bak deze aan alle kanten dicht.

5

Snijd ondertussen de champignons en courgette in vieren en voeg deze nadat de kipfilet aan alle kanten dicht is deze toe aan de pan en bak deze nog 3-4 mee.

6

Voeg hierna de boursin & pesto toe. Roer goed door elkaar tot alles één geheel is.

7

Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in tweeën.

8

Voeg als de pasta gaar is de farfalle toe. Voeg ook de cherrytomaatjes toe en roer het geheel goed door elkaar.

9

Serveer de pasta op de borden en bestrooi je pasta met wat cashewnoten bovenop. Doe dit niet eerder, anders worden ze de cashewnoten zacht. Het is juist lekker dat je die bite nog hebt!

10

Geniet ervan!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply