Romige avocado-spinazie pasta met kipfilet & cherrytomaatjes




Romige avocado-spinazie pasta met kipfilet & cherrytomaatjes

Dat ik een pasta-lover was, is misschien wel te merken aan de hoeveelheid pasta’s die er online staan! Het liefst eet ik het elke avond! En dit keer had ik zin om twee van mijn favoriete smaken te combineren: citroen & avocado! En deze avocado-spinazie pasta is echt ideaal voor in de zomer! Lekker fris door de citroen en heerlijk op smaak gebracht met basilicum, knoflook & parmezaanse kaas! 

En in 30 minuutjes heb jij een heerlijke avocado-spinazie pasta op tafel getoverd! Terwijl je pasta staat te koken en de kip in de pan ligt te bakken maak je de saus van avocado & spinazie door er pijnboompitten, basilicum, knoflook & wat citroen aan toe te voegen! Deze blend je met een staafmixer of in de keukenmachine en breng je op smaak met peper en zout. Super simpel! Als de kipfilet bijna gaar is voeg je daar de cherrytomaatjes aan toe om ze even op te warmen. Hierna doe je alle ingrediënten in 1 pan en roer je alles goed door elkaar! Super simpel, maar onwijs lekker! 

Zin in nog meer pasta? Probeer dan eens één van deze recepten!

Zo heb ik bijvoorbeeld een heerlijke simpele pasta met tortellini in tomatensaus met babymozzarella & basilicum! Of juist deze pasta pomodori met mozzarella-kipfilet! En zin in een pasta met een twist? Probeer dan eens deze pasta met romige tomatensaus & braadworstjes! Even iets anders, maar super lekker! Ik heb deze pasta voor het eerst op toen ik ergens in de horeca werkte en we dit als avondmaaltijd kregen. Heerlijk! En niet te vergeten: mijn favoriete pasta tagliatelle met kip, spinazie en een citroenroomsaus!

Romige avocado-spinazie pasta met kipfilet en cherrytomaatjes

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 4
Cooking Time: 30 minutes

Ingredients

  • 320 g spaghetti
  • 4 kipfilets (± 600 g)
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 1 flinke hand spinazie
  • 2 el pijnboompitten
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas
  • 1 handje basilicumblaadjes (± 20 stuks)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • sap van ½ citroen
  • 4 el kookwater van de pasta
  • zout en peper

Instructions

1

Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze met een scheutje olijfolie in een pan gaar. Strooi er naar smaak peper en zout overheen. Snijd alvast de cherrytomaatjes door de helft en zet het aan de kant (deze voeg je later in het recept toe aan de kipfilet).

4

Terwijl de pasta en kipfilet op het vuur staan, maak je de saus. Voeg hiervoor de avocado, spinazie, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, basilicumblaadjes, knoflook, sap van een ½ citroen en kookwater in een blender of pureer het met de staafmixer tot één geheel. Proef de saus even en breng het op smaak met peper en zout.

5

Als de kipfilet bijna gaar is, voeg je de cherrytomaatjes toe aan de kip om nog even op te warmen.

6

Voeg als de pasta gaar is deze samen met de avocado-spinazie saus toe aan de pan met kipfilet. Roer alles goed door elkaar en serveer de pasta direct.

Notes

Extra nodig: blender of staafmixer


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply