Bruschetta met kalfsmuis, pastinaak crème & een rode vruchten coulis

Bruschetta met kalfsmuis, pastinaak crème & een rode vruchten coulis




Bruschetta met kalfsmuis, pastinaak crème & een rode vruchten coulis

Mij maak je echt zielsgelukkig met bruschetta’s! Een heerlijk geroosterd knoflook broodje met daarboven op een lekkere topping. Deze keer heb gekozen voor een bruschetta met kalfsmuis! Het is wel eventjes werk, maar als je éénmaal klaar bent dan heb je ook zeker wat. Erg lekker in combinatie met de pastinaak crème en de rode vruchten coulis gemaakt van bramen & frambozen met een flinke scheut rode port. Yummy!

Je kunt deze bruschetta serveren als voorafje bij een gerecht, in combinatie met een borrelplank of gewoon als hapje in de middag om wat te vieren! Heerlijk!

Nog geen vleesthermometer in huis? Zelf heb ik gewoon een vleesthermometer van de IKEA, werkt perfect! Maar als je daar geen tijd voor hebt, koop hem lekker online. Deze thermometer hieronder komt vrij in de buurt bij de gene die ik heb!

Bruschetta met kalfsmuis, pastinaakcrème & een rode vruchten coulis
Bruschetta met kalfsmuis, pastinaakcrème & een rode vruchten coulis

Over Peter’s Farm kalfsvlees

Peter’s Farm streeft naar een natuurlijke leefomgeving voor hun kalveren. Dat betekend dat de kalveren in kuddes van ongeveer 40 kalveren leven en de dieren genoeg ruimte hebben om te spelen én om hun rust te pakken. Deze punten komen daarom ook tot uiting in de kwaliteit en smaak van het kalfsvlees. Wat zorgt voor heerlijk kalfsvlees!

En als je benieuwd bent naar een heleboel kalfsvlees recepten moet je echt eens op de website van Peter’s Farm kijken! Zo staat het recept van de bruschetta met kalfsmuis ook hier online! En hier kun je alle andere recepten met kalfsvlees vinden!

Bruschetta met kalfsmuis, pastinaakcrème & een rode vruchten coulis
Bruschetta met kalfsmuis, pastinaakcrème & een rode vruchten coulis

Zin in nog meer heerlijke recepten met kalfsvlees?

Probeer dan eens deze kalfsribeye met een couscous salade van granaatappel, feta & munt! Of deze heerlijke kalfsoester met een rode port-bramensaus en een smeuïge aardappelpuree! Of zin in een rack? Probeer dan eens deze kalfsrack in kruidenkorst met knoflook krieltjes & een frisse salade.

Bruschetta met kalfsmuis, pastinaakcrème & een rode vruchten coulis

Print Recipe
Serves: 5-10 personen Cooking Time: ± 4 uur

Ingredients

  • Voor de kalfsachtermuis:
  • 300 g kalfsachtermuis
  • 10 g verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • scheut olijfolie
  • klontje boter
  • Voor de pastinaakcrème:
  • 250 g pastinaak
  • 300 ml volle melk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1½ takje verse tijm
  • peper & zout
  • Voor de rode vruchten coulis:
  • 65 g bramen
  • 30 g frambozen
  • 40 ml tawny rode port
  • 1 kleine el maïzena
  • 1 el water
  • Voor de bruschetta:
  • 1 ciabatta
  • 2 flinke scheuten olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Extra ter garnering:
  • klein handje veldsla

Instructions

1

Begin als eerste met de kalfsachtermuis en haal hem een half uur van te voren uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.

2

Verwarm de oven voor op 100ºC.

3

Rits de tijmblaadjes van de takjes af en doe deze in een bakje. Pers het teentje knoflook en voeg deze toe aan de tijm. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en mix goed door elkaar.

4

Dep vervolgens de kalfsachtermuis droog en bestrooi hem aan alle kanten royaal met peper & zout. Smeer hem vervolgens in met het tijm-knoflook mengsel tot het redelijk goed verdeeld is.

5

Verhit in een pan een klont boter met een flinke scheut olijfolie. Verhit de pan net zolang tot er geen bubbeltjes meer verschijnen en voeg vervolgens de kalfsmuis toe. Bak hem aan alle kanten goudbruin en leg hem vervolgens in een ovenschaal.

6

Steek de vleesthermometer in de kalfsmuis en stel de temperatuur in op 54ºC. Bak de kalfsmuis in de oven tot hij de gewenste temperatuur heeft bereikt (dit zal ongeveer 35 min. duren).

7

Haal als de kalfsmuis op temperatuur is hem uit de oven en laat hem volledig afkoelen. Wanneer hij goed is afgekoeld leg je hem in de koelkast om nog verder af te koelen.

8

Bak vervolgens voor de bruschetta de ciabatta zoals aangegeven staat op de verpakking af en leg deze aan de kant om af te koelen.

9

Schil voor de pastinaakcrème de pastinaak en snijd deze in kleine blokjes. Pers de teentjes knoflook en rits de blaadjes van de takjes tijm af.

10

Doe de pastinaak, volle melk, knoflook, tijm en wat peper & zout naar smaak in een pan en breng deze zachtjes aan de kook. Laat de pastinaak op een laag vuur voor ongeveer 15 min. koken zonder deksel en vervolgens nog eens 5 min. met deksel.

11

Pureer vervolgens de pastinaak in een foodprocessor tot een hele fijne puree. Heb je geen foodprocessor? Gebruik dan een staafmixer of stamppotstamper en haal vervolgens de puree door een zeef heen m.b.v. een lepel. Zo krijg je alsnog die fijne structuur.

12

Doe de pastinaakcrème in een spuitzak en leg in de koelkast om volledig af te koelen.

13

Doe voor de rode vruchten coulis de bramen, frambozen en de rode port in een pan en breng dit aan de kook. Laat het geheel 8 min. op een laag vuur inkoken en zeef vervolgens de maïzena erboven. Roer dit goed door en terwijl je de coulis nog blijft verhitten. Kook de coulis langzaam op de gewenste dikte waarbij deze dik genoeg is zodat je er kleine toefjes van kunt spuiten.

14

Doe de coulis in een spuitzak en laat het geheel afkoelen in de koelkast.

15

Leg de kalfsmuis voor het snijden een half uur in de vriezer.

16

Snijd voor de bruschetta de ciabatta in mooie lange stukken door ze heel schuin te snijden.

17

Giet in een bord een flinke scheut olijfolie en pers hierboven 1 teentje knoflook. Roer even door elkaar.

18

Verhit een grillpan op het vuur. Doop de bruschetta's in de knoflook-olijfolie en bak ze goudbruin aan beide kanten. Leg ze aan de kant tot gebruik.

19

Haal na een half uur de kalfsmuis uit de vriezer en snijd deze vervolgens met een vlijmscherp mes de in hele dunne plakjes. Mocht je een snijmachine hebben, gebruik deze dan!

20

Leg de bruschetta's naast elkaar en spuit zigzaggend hier bovenop de pastinaakcrème. Drapeer vervolgens de kalfsmuis over de bruschetta's en spuit vervolgens kleine toefjes rode vruchtencoulis verdeeld over de bruschetta. Snijd de onderkant van de veldsla af en garneer de bruschetta's met wat blaadjes veldsla.

21

Serveer direct en geniet!

Notes

Extra nodig: vleesthermometer, ovenschaal, foodprocessor & spuitzakken


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply