Bruschetta met tomaten tapenade, rucola & parmezaanse kaas

Bruscheta met tomaten tapenade, rucola & Parmezaanse kaas




Bruschetta met tomaten tapenade, rucola & parmezaanse kaas

Bruschetta’s zijn zo lekker! En je kunt er zo eindeloos mee variëren. Zo heb ik bij deze variant gekozen voor een zelfgemaakte tomaten tapenade met rucola & Parmezaanse kaas. Super simpel, maar zo onwijs lekker van smaak! Serveer de bruschetta’s met tomaten tapenade bij een borrel of feestje. Of serveer ze bij een lekkere tomatensoep! Hoe dan ook, je zult er zeker mensen blij mee maken!

Het recept van zelfgemaakte tomaten tapenade stond al een tijdje op mijn website en is zo makkelijk om te maken! Zelf doe ik dit met een foodprocessor. Je doet alle ingrediënten erin, mixt het door elkaar en klaar is je tapenade! Zo fijn! Heb je nou geen foodprocessor? Gebruik een staafmixer om alles zo fijn mogelijk te krijgen.

Bruscheta met tomaten tapenade, rucola & Parmezaanse kaas

Zin in nog meer bruschetta’s?

Op mijn website heb ik meerdere recepten staan! Zo heb ik bijvoorbeeld deze klassieker: bruschetta caprese met pesto of bruschetta met geitenkaas en in wijn gemarineerde cherrytomaatjes. Of zin in een vis variant? Maak dan eens deze bruschetta met scampi & avocado! Ook echt onwijs lekker!

Bruschetta met tomaten tapenade, rucola & parmezaanse kaas

Print Recipe
Serves: ± 12 bruschetta's Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • Voor de tomaten tapenade:
  • 1 pot zongedroogde (cherry)tomaten
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el citroensap
  • 20 g parmezaanse kaas
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • peper & zout
  • Voor de bruschetta:
  • 1 ciabatta
  • ± 100 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 handjes rucola
  • 1 handje Parmezaanse kaas vlokken (je kunt deze ook snijden met een mesje van een blok Parmezaanse kaas)

Instructions

1

Bak de ciabatta af zoals op de verpakking vermeld staat en laat deze afkoelen. Als de ciabatta is afgekoeld snijd je deze in sneetjes van 1 cm.

2

Schenk in een ondiep bord ± 50 ml olijfolie. Haal de knoflook door de knoflookpers en voeg deze aan de olijfolie toe. Meng het door elkaar en zet aan de kant.

3

Zet een pan op het vuur. Doop de ciabatta aan beide kanten in de knoflook-olijfolie en bak ze goudbruin. Herhaal dit met alle sneetjes ciabatta. Voeg halverwege de overige olijfolie toe aan de knoflook-olijfolie om aan te vullen. Leg ze aan de kant tot gebruik.

4

Voor de tomaten tapaneade rooster je de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

5

Lek de zongedroogde tomaten uit, maar bewaar de olijfolie in een schaaltje.

6

Doe de uitgelekte zongedroogde tomaten, pijnboompitten, teentjes knoflook (zonder schil), citroensap, parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden en wat peper & zout in de keukenmachine. Voeg er nog een flinke scheut van de olijfolie aan toe die uit het potje van de zongedroogde tomaten kwam en meng het tot één geheel.

7

Kijk even of de tapenade zo naar jouw wens is. Vind je de tapenade te dik? Voeg er dan nog een beetje extra olijfolie aan toe en meng nog even goed door elkaar.

8

Maak de bruschetta's af door overal een laagje tomaten tapenade op te smeren. Leg overal wat rucola en vervolgens wat Parmezaanse kaas vlokken op en serveer!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply