Tomatentapenade met Italiaanse kruiden

Zelfgemaakte tomatentapenade




Tomatentapenade met Italiaanse kruiden

Af en toe hebben wij een heerlijk avondje waarbij we gewoon een goed vers brood op tafel hebben met heerlijke dipjes & smeersels. En dan vind ik het natuurlijk leuk om al die dipjes & smeersels zelf te maken! Zo maak ik ook vaak deze zelfgemaakte tomatentapenade. Super simpel om te maken eigenlijk!

Je mengt een pot zongedroogde tomaten wat pijnboompitten, knoflook, citroensap, parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden door elkaar. Brengt het op smaak met wat peper en zout en je hebt een heerlijke zelfgemaakte tomatentapenade op tafel!

Wat ook erg leuk is om met tomatentapenade te koken! Zo doe ik vaak als ik nog maar een klein beetje pesto of tapenade over heb deze door bijvoorbeeld de tomatensaus. Dit geeft een heerlijke smaak aan de saus en zo zorg je ervoor dat je geen restjes hoeft weg te gooien!

Nog meer smeersels & dipjes proberen?

Zo heb ik ook een heerlijke pesto voor jullie! Of ook lekker voor op brood, deze komkommersalade! Lekker gezond! En heb je zin in een hummus? Dan heb ik deze rode bieten hummus of deze snelle gegrilde paprika hummus voor je!

Zelfgemaakte tomatentapenade
Zelfgemaakte tomatentapenade
Zelfgemaakte tomatentapenade

Tomatentapenade met Italiaanse kruiden

Print Recipe
Serves: 1 potje Cooking Time: 15 min.

Ingredients

  • 1 pot zongedroogde tomaten
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el citroensap
  • 20 g parmezaanse kaas
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • peper & zout

Instructions

1

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

2

Lek de zongedroogde tomaten uit, maar bewaar de olijfolie in een schaaltje.

3

Doe de uitgelekte zongedroogde tomaten, pijnboompitten, teentjes knoflook (zonder schil), citroensap, parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden en wat peper & zout in de keukenmachine. Voeg er nog een flinke scheut van de olijfolie aan toe die uit het potje van de zongedroogde tomaten kwam en meng het tot één geheel.

4

Kijk even of de tapenade zo naar jouw wens is. Vind je de tapenade te dik? Voeg er dan nog een beetje extra olijfolie aan toe en meng nog even goed door elkaar.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply