Butter chicken met gele rijst




Butter chicken met gele rijst

Deze butter chicken met gele rijst was echt hemels! Voordat ik ging samenwerken met Tilda, moet ik toegeven dat ik nog nooit Butter chicken op had! Maar afgelopen maand hadden we een event met Tilda, waar echt een onwijsss lekkere butter chicken gemaakt werd! En toen was ik verkocht :-). Nu heb ik hem thuis proberen na te maken, en wat een succes! Makkelijk, licht pittig en echt een aanrader. Bij ons blijft deze zeker op het menu staan!

De gele rijst wordt op smaak gebracht met een sjalot, knoflook, saffraan, kardemom peulen, kaneel & laurierblaadjes. Echt een heerlijke toevoeging aan dit gerecht. En zeker een leuke twist op de standaard rijst die wij in Nederland kennen!

Probeer het zelf eens uit en laat je verrassen door de heerlijke combinatie van de kruidige, romige butter chicken en de aromatische gele rijst. Bij ons thuis is het nu al een favoriet en ik weet zeker dat dat bij jullie ook het geval zal zijn!

Zin in nog meer lekkere rijst gerechten als avondeten?

Probeer dan eens deze heerlijke doradefilet met mediterrane gegrilde groenten & rijst! Of kies voor de gevulde paprika’s met african braai-couscous, tomaat & feta. Een heerlijk vegetarisch gerecht! En wil je graag een gerecht met wat meer vlees? Dan moet je deze jambalaya met kip & chorizo eens proberen, echt zo onwijs lekker! Beetje pittig wat je afblust met de citroen. Heerlijk!

Butter chicken met gele rijst

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...

Ingredients

  • Voor de kip marinade:
  • 300 g kipfilet
  • 40 g volle yoghurt
  • 1,5 cm gember
  • sap van een ½ citroen
  • 1 teen knoflook, geperst of geraspt
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl graham masala
  • ¼ tl chilipoeder
  • ¼ tl kurkuma
  • ¼ tl komijnpoeder
  • peper + zout
  • Voor de gele rijst:
  • 150 g Pure Basmatirijst van Tilda
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook, geperst of geraspt
  • 3 draadjes saffraan
  • 2 kardemom peulen
  • 1 kaneelstokje
  • 2 laurierblaadjes
  • snufje zout
  • Voor de butter chicken:
  • 1 zak Butter Chicken van Tilda
  • 100 ml slagroom
  • 30 g ongezouten roomboter
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl fenegriek
  • flinke snuf zout

Instructions

1

Marineer als eerste de kipfilet. Snijd hiervoor de kipfilet in blokjes en voeg alle ingrediënten voor de kipmarinade toe. Meng goed door elkaar en laat het afgedekt in de koelkast voor minimaal 2 uur marineren.

2

Bak voor de butterchicken de kipfilet aan alle kanten even dicht en voeg daarna de Butter Chicken van Tilda toe. Voeg hier de slagroom, boter, zout, chilipoeder & fenegriek aan toe. Roer goed door elkaar en laat het voor 15 min. zachtjes pruttelen.

3

Snijd voor de gele rijst het sjalotje fijn en pers of rasp het teentje knoflook. Kneus de kardemompeultjes en haal de donkere zaadjes eruit. Leg deze samen met de saffraan in een vijzel en maal het fijn net zolang tot je poeder hebt. Doe een klein beetje water erbij en meng goed door elkaar.

4

Fruit in een pan de uitjes glazig en voeg vervolgens de knoflook, Pure Basmatirijst van Tilda, kaneel, laurierblaadjes & zout toe. Bak even kort aan en voeg dan de kardemom-saffraanmix toe. Vul de pan met 225 ml water en laat het zachtjes koken met het deksel erop voor 10 min. Verwijder de laurierblaadjes & kaneel.

5

Serveer de butter chicken met de gele rijst & geniet!

Notes

Extra nodig: vijzel


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply