Chocolade cupcakes met Amarula frosting




Chocolade cupcakes met Amarula frosting

Oh my! Deze combinatie wil je 😍! Chocolade cupcakes met Amarula frosting 😍🤤… Zo overheerlijk! Door de toevoeging van Amarula Cream aan je frosting krijg je die lekkere zacht, zoetige nasmaak 🥰. #LOVEIT En dat in combinatie met de chocolade cupcakes… 😏 #yumm! 🧡⁠

👉🏻 Van 6 t/m 19 mei is Amarula in de aanbieding bij de Hanos & Makro! ⁠

#amarula #cream #likeur #marula #zuidafrika #Amarulanederland #RealMarulaOnlyAmarula #vdcollab#geen18geenalcohol

Chocolade cupcakes met Amarula frosting

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 6 cupcakes
Cooking Time: 2 uur

Ingredients

  • Voor de cupcakes:
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 90 g kristalsuiker
  • 60 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 50 ml karnemelk
  • 1 tl vanille-extract
  • ½ tl espressopoeder
  • snufje zout
  • 25 g cacaopoeder
  • Voor de Amarula frosting:
  • 80 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 165 g poedersuiker
  • 30 ml Amarula Cream
  • 20 ml slagroom
  • 1 tl vanille-extract
  • snufje zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 175ºC en zet alvast een cupcakevorm klaar. Doe hier eventueel cupcakevormpjes in of smeer de vorm in met wat boter.

2

Maak als eerste de cupcakes. Mix hiervoor de kristalsuiker, boter en het ei door elkaar tot één geheel. Voeg vervolgens de karnemelk en vanille-extract toe. Mix tot één geheel.

3

Voeg hierna de overige ingrediënten voor de cupcakes toe: zelfrijzend bakmeel, espressopoeder, snufje zout & cacaopoeder. Meng tot één geheel en verdeel vervolgens over de cupcakevormpjes. Bak de cupcakes ca. 18 minuten gaar. Laat ze vervolgens afkoelen.

4

Als de cupcakes zijn afgekoeld, maak je de Amarula frosting. Mix hiervoor de boter met de slagroom, vanille-extract en het snufje zout los. Voeg vervolgens voorzichtig de poedersuiker in delen toe en meng tot één geheel. Voeg als laatste de Amarula Cream toe. Meng tot één geheel en doe de frosting in een spuitzak met spuitmond.

5

Spuit vervolgens mooie torentjes bovenop de cupcakes en bewaar in de koelkast tot gebruik!

Notes

Extra nodig: cupcake vorm, papieren cupcake vormpjes (optioneel) & een spuitzak met spuitmond. Als spuitmond gebruik ik zelf deze gekartelde spuitmond van Dille & Kamille.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply