Chocolade fudge met zeezout

Chocolade fudge




Chocolade fudge met zeezout

Deze chocolade fudge is heerlijk puur en simpel. Je hebt het binnen no-time gemaakt en het is echt verrukkelijk! Zacht & smeuïg en dan in combinatie met het zout bovenop is echt een top combo. Ik heb het gemaakt van pure chocolade, maar je kunt ook gerust kiezen voor melkchocolade als jij dat juist lekker vindt. Of kies voor chocolade met stukjes hazelnoot! Hmm.. heb er nu al zin in!

Iets teveel voor jouw alleen?

Met dit chocolade fudge recept maak je er wel een stuk of 45, wat best veel is. Dit is omdat ik het in een brownie bakvorm heb gemaakt. Heb jij nou een kleinere vorm in huis? Dan kun je gerust het recept door tweeën delen. En als ze anders over blijven kun je ze makkelijk invriezen of verras je vrienden of familie er mee! Ik kan zelf altijd mijn baksels bij mijn ouders kwijt.. Mijn vader is net als ik dol op alles waar maar suiker in zit. Dus die was helemaal gelukkig toen hij een doosje van deze chocolade fudge kreeg! 

Ook zo gek op chocolade?

Deze chocoladetaart blijft mijn favoriet! Hij is wel wat heavy, maar zo goddelijk lekker! Wil je graag wat luchtigers proberen? Maak dan eens deze chocolade amandelcake! Heerlijk op smaak gebracht met een scheutje Amaretto. Wat de amandelsmaak juist nog meer naar voren brengt! En wil je iets gezonds? Probeer dan eens deze avocado-chocolade truffels! Heerlijk en super makkelijk om te maken!

Chocolade fudge met zeezout

Chocolade fudge met zeezout

Chocolade fudge met zeezout

Print Recipe
Serves: ± 45 stukjes Cooking Time: 30 minuten + 2 uur wachttijd

Ingredients

  • 2 blikken gecondenseerde melk
  • 650 g pure chocolade
  • zeezout

Instructions

1

Bekleed de bakvorm met boter en leg er daarna bakpapier in.

2

Breek de chocolade in stukjes.

3

Voeg de gecondenseerde melk samen met de pure chocolade in een pan en verwarm het op een laag vuur. Blijf roeren tot alles is gesmolten, zorg ook dat je de bodem goed meeneemt zodat dit niet aanbrandt.

4

Giet als alles is gesmolten de chocolade in de bakvorm.

5

Maak de bovenkant egaal met de achterkant van een lepel. Houd deze onder een warme waterstraal en strijk zo de bovenkant plat.

6

Bestrooi de bovenkant met grof zeezout naar smaak en laat het geheel opstijven in de koelkast.

7

Snijd als de chocolade fudge is opgesteven deze in blokjes en bewaar in de koelkast.

Notes

*Extra nodig:


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply