Chocolade amandelcake

Chocolade amandelcake

Deze chocolade amandelcake smaakt echt hemels! Heerlijk luchtig en de smaak van amandel & chocolade samen is een goeden combinatie. Om de amandelsmaak wat extra naar voren te halen heb ik er ook nog een flinke scheut amaretto aan toegevoegd. En helemaal positief: hij is ook nog eens glutenvrij!

Chocolade amandelcake

Print Recipe
Serves: 1 taart

Ingredients

  • 200 g chocolade
  • 175 g boter, kamertemperatuur
  • 5 eieren
  • 180 g kristalsuiker
  • 175 g amandelmeel
  • 50 amaretto
  • cacaopoeder ter garnering

Instructions

1

Bekleed de bodem van de springvorm alvast met bakpapier en verwarm de oven voor op 180℃.

2

Hak de chocolade grof en smelt deze au bain-marie. Dit doe je door in een pan een laagje water te doen en deze aan de kook te brengen. Zet hier bovenop een vetvrije kom, liefst van metaal of glas (zorg dat de kom het water niet aanraakt!) en zorg dat de kom alvast verwarmd wordt. Als de kom warm is voeg je de chocolade toe. Roer af en toe met een (bij voorkeur een houten) lepel de chocolade door elkaar tot alles is gesmolten.

3

Splits de eieren.

4

Mix de boter samen met het eigeel, 150 g suiker luchtig. Voeg als alles goed gemengd is het amandelmeel toe. Roer goed door en voeg als laatste de gesmolten chocolade & de amaretto toe en klop goed door tot alles gemengd is.

5

Mix in een andere (vetvrije) kom het eiwit samen met de resterende 30 g suiker stijf.

6

Voeg het eiwit in 3 delen toe aan het amandelmengsel en spatel luchtig door. Niet te hard, want je wilt de luchtigheid van het eiwit behouden. Als het eiwit goed gemengd is voeg je het volgende deel van het eiwit toe, herhaal de stap en voeg als laatste het overige eiwit toe.

7

Spatel alles in de taartvorm en bak de amandelcake in ongeveer 30-35 minuten gaar. Laat de taart volledig afkoelen in de vorm.

8

Serveer met wat cacaopoeder bovenop.

Notes

Extra nodig: taartvorm ø 24 cm


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply