Citroen-tijm cake met amandelen

Citroen-tijm cake met amandelen

Citroen is echt een van mijn favoriete ingrediënten. Als ik de kans krijg, eet ik het overal bij! Pasta’s, soep, sauzen, marinades, drankjes en juist ook in zoete gerechten! In deze cake is de citroen echt heerlijk in balans! De combinatie van citroen, tijm en amandelen is zo lekker. Ik ben het originele recept voor het eerst tegen gekomen in de Delicious, waar ze vaker met kruiden met zoet combineren. Ik heb het recept ietsjes aangepast naar mijn smaak, zo lekker! Je denkt misschien dat je erg veel tijm moet toevoegen, maar dit hoort zo! Het is echt een recept wat je thuis uit moet proberen!

citroen-tijm cake met amandelen

Citroen-tijm cake met amandelen

Print Recipe
Serves: 1 cake Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g amandelmeel
  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 3 citroenen
  • 3 el grof gehakte tijmblaadjes
  • 2 eieren
  • 2 el amandelschaafsel

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2

Vet het bakblik in met boter en leg in het bakblik een stuk bakpapier. Dit maakt het straks makkelijker om de cake eruit te krijgen.

3

Rasp de schil van de citroenen en voeg dit samen met alle andere ingrediënten, behalve het amandelschaafsel, in een kom en meng het met een mixer met deeghaken goed door elkaar.

4

Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad met een natte spatel.

5

Strooi het amandelschaafsel eroverheen.

6

Bak de cake in onov. 45 min. goudbruin en gaar.

Notes

Extra nodig: cakeblik van 25x11 cm


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vicksvd. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply