Frambozen cheesecake bars

Frambozen cheesecake bars




Frambozen cheesecake bars

Dit recept van deze frambozen cheesecake bars had ik al een tijdje liggen, maar heb ik eigenlijk nooit uitgewerkt. Zonde, want het is echt zo’n onwijs lekker recept! Ik maakte hem voor het eerst voor de Bomenplantdag bij mijn ouders op het dorp. Alle kinderen mochten uit allerlei lekkere dingen kiezen, waaronder deze. En ze waren bijna meteen op! Dus toen ik hier laatst zoveel zin in had moest ik hem wel maken! Heerlijk smeuïge cheesecake met framboos en als bodem een soort boterkoek. Alleen al als ik het zo zeg, loopt het water me al weer in de mond! Dus gelijk op de foto gezet en zo kon hij online!

Zin om nog meer bars te maken?

Probeer dan eens deze brownie met walnoten! Heerlijk om in lekker grote stukken te verdelen. En wil je graag van beide kanten wat lekkers. Dus en de brownie, en de cheesecake? Dan moet je deze brownie-cheesecake met frambozen echt een keer proberen! Hij is zo goddelijk lekker! Of wil je juist brownie maar dan met witte chocolade? Dan moet je echt een keer deze  blondie met witte chocolade en frambozen proberen!

Frambozen cheesecake bars

Frambozen cheesecake bars

Print Recipe
Serves: 12 Cooking Time: 1,5 uur

Ingredients

  • Bodem:
  • 250 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 225 g bloem
  • 100 g witte basterd suiker
  • schil van 1 citroen
  • snufje zout
  • Cheesecake:
  • 600 g zuivelspread
  • 150 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • rasp van een halve citroen
  • 1 el vanille essence
  • Frambozencoulis:
  • 75 g frambozen (mag gerust diepvries zijn)
  • 1 el suiker
  • rasp & sap van een halve citroen

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Smeer de brownie bakvorm in met boter. Vouw het bakpapier zo dubbel dat het de onderkant bedekt en er links en rechts een flap over de bakvorm uitsteekt. Zo haal je later de cheesecake gemakkelijk uit de vorm.

3

Meng in een beslagkom de boter, bloem, basterd suiker, rasp van de citroen en het snufje zout met een mixer tot één geheel.

4

Doe het beslag in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig met behulp van de bolle kant van een lepel die je nat maakt met heet water.

5

Bak de bodem 20 minuten op 180 °C. Haal hem hierna uit de oven en laat 5 minuutjes afkoelen

6

Maak nu alvast de frambozen coulis. Doe de frambozen, suiker, rasp en sap van de citroen in een pannetje en laat dit ongeveer 8 minuten op een laag vuurtje pruttelen. Roer af en toe en zet na 8 min het vuur uit en laat het af koelen.

7

Meng in een beslagkom de roomkaas, rasp van de citroen, vanille essence door elkaar met een spatel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en blijf rustig roeren tot alles is opgelost.

8

Verdeel het cheesecake mengsel gelijkmatig over de bodem. Verdeel hier bovenop lepeltjes frambozen coulis en maak met behulp van een vork een zigzaggend patroon over de cheesecake zodat je de frambozen een beetje verdeeld.

9

Bak de cheesecake 40 minuten in de oven. Zet als de cheesecake klaar is de oven op een kiertje en laat de cheesecake zo afkoelen. Haal hem als de oven is afgekoeld hem uit de oven en laat hem 2 uur in de koelkast opstijven.

Notes

Extra nodig: brownie bakvorm


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply