Blondie met witte chocolade en frambozen

Blondie met witte chocolade en frambozen




Blondie met witte chocolade en frambozen

Meet Blondie: het blonde zusje van de brownie! In combinatie met de zoete frambozen is deze blondie met witte chocolade echt geweldig! Heerlijk smeuïg en smaakt een heeft een klein beetje wat weg van boterkoek. 

Deze blondie was laatst een probeersel voor op Strandpaviljoen Noordduine, waar er een wisselende taart van mij op het menu staat. Maar dit was écht een succes! Nadat ik natuurlijk zelf even geproefd heb ging deze gelijk rechtstreeks naar Noordduine voor de verkoop. En iedereen was er dol op! Dus die komt vaker op de menukaart!

Hou je meer van een variant met donkere chocolade? Check dan hier mijn favoriete recept: Brownie met walnoten. Deze is heerlijk smeuïg aan de binnenkant met een lichte crunch aan de buitenkant! Precies zoals ik mijn brownie wil hebben! En door de toevoeging van nog wat cacaopoeder versterk je die heerlijke chocoladesmaak! 

Wil je nog meer bakken? 

Dan moet je zeker weten deze witte chocolade passievruchten taart eens proberen! Die combinatie is echt fantastisch. Heerlijk zoet met de fris-zure bovenkant van passievrucht & sinaasappel! En als je van frambozen houdt moet je zeker deze frambozen cheesecake bars eens proberen! En zin in een frisse lichte taart? Probeer dan eens deze kwarktaart met aardbeien. Naast dat hij heerlijk smaakt ziet hij er ook nog eens super mooi uit!

Blondie met witte chocolade en frambozen 

Blondie met witte chocolade en frambozen

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 9-12 stuks
Cooking Time: 1:30 uur

Ingredients

  • 240 g witte chocolade
  • 125 g boter
  • 300 g kristalsuiker
  • 1 el vanille-extract
  • 4 eieren
  • 250 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • 100 g frambozen (mag ook diepvries zijn)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2

Smeer een brownie bakvorm alvast in met boter en doe er vervolgens bakpapier in die aan 2 kanten uit steekt. Zo kun je straks gemakkelijk de blondie uit de bakvorm halen.

3

Mix in een kom de suiker, eieren en het vanille-extract door elkaar en zet aan de kant tot gebruik.

4

Zet een pannetje op het vuur met een laagje water erin en zet daar alvast een droge vetvrije glazen of metalen schaal op. Zorg dat het wat de onderkant van de schaal niet raakt.

5

Breek 180 g chocolade in stukjes en voeg deze toe aan de schaal zodra deze warm is. Roer af en toe met een houten pollepel om te zorgen dat alles is gesmolten.

6

Snijd de boter in blokjes en voeg deze aan de chocolade toe zodra de chocolade is gesmolten. Roer tot alle boter is gesmolten.

7

Voeg vervolgens de chocolade toe aan de andere beslagkom met ei en suiker. Roer alles goed door elkaar.

8

Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe en roer nog één keer goed door elkaar. Giet het blondie-mengsel in de bakvorm.

9

Snijd de overige 60 g witte chocolade in blokjes. Strooi vervolgens als eerste de frambozen over het blondie-mengsel en vervolgens de witte chocolade er overheen.

10

Bak de blondie in 60 min. in de oven tot hij mooi goud-bruin is. Laat helemaal afkoelen in de bakvorm tot je hem er uit haalt.

Notes

Extra nodig: brownie bakvorm 24x24 cm


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




3 Comments

  • Reply
    Jeroen
    februari 24, 2020 at 14:53

    Deze zit er heerlijk uit ?? dat gaan we ook is proberen

    • Reply
      Vicky
      februari 24, 2020 at 15:05

      Wat leuk! ? Ben benieuwd of hij bij jullie ook zo in de smaak valt ?

      • Reply
        Jeroen
        februari 24, 2020 at 16:06

        Daar ga ik wel vanuit. Witte chocolade altijd lekker en rode vruchten altijd lekker. Dus dot moet perfecte combi wezen

    Leave a Reply