Frisse salade caprese met Stegeman Veggie Broodbeleg

Frisse salade caprese met Stegeman Veggie Broodbeleg




Frisse salade caprese met Stegeman Veggie Broodbeleg

Het is weer Veggie Thursday!  En dit heerlijke weer vraagt om een heerlijk frisse salade. Deze keer heb ik de caprese salade een draai gegeven door er Stegeman Veggie Broodbeleg aan toe te voegen met de mediterrane kruiden. Heerlijk in combinatie met de balsamico dressing die over de rucola zit.

Het is een hele simpele salade, maar door de toevoeging van Stegeman Veggie Broodbeleg geef je de salade caprese net een kleine upgrade. Heerlijk om als lunch te eten of juist naast de avondmaaltijd!

Wil je nog meer vegetarische producten van Stegeman proberen? Ik heb laatst ook deze heerlijke burger met zelfgemaakte guacamole gemaakt!

Wil je nog meer salades proberen?

Probeer dan eens deze spinaziesalade met geitenkaas & pijnboompitten! Of juist deze heerlijke salade met vijg, geitenkaas & granaatappel! Welke overigens super leuk is om te serveren tijdens kerst! En zin in een couscous salade? Dan moet je deze salade met avocado, lente-ui en feta eens proberen! De salade is heerlijk fris en easy om onderweg mee te nemen!

Frisse salade caprese met Stegeman Veggie Broodbeleg

Frisse salade caprese met Stegeman Veggie Broodbeleg

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 1-3 personen
Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 5 plakjes Stegeman Veggie Broodbeleg met Mediteraanse Kruiden
  • 60 g rucola
  • 125 g mini mozzarella bolletjes
  • 10 goede kwaliteit cherrytomaatjes
  • ½ avocado
  • klein handje basilicumblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico-azijn
  • 1 tl honing
  • peper en zout

Instructions

1

Meng in een klein schaaltje de olijfolie, balsamico-azijn, honing en wat peper en zout door elkaar.

2

Doe de rucola in een kom en verdeel hierover de balsamico-dressing. Leg de rucola op de serveerschaal en bewaar de dressing die is achtergebleven in de kom.

3

Snijd de cherrytomaatjes in tweeën en hussel deze even door de schaal met de overgebleven dressing. Verdeel vervolgens de cherrytomaatjes over de rucola.

4

Lek de mini mozzarella bolletjes uit. En doe ook deze in de schaal met overgebleven dressing. Bestrooi nog wat extra met peper en zout en hussel even door elkaar. Verdeel deze ook over de salade.

5

Verwijder de pit uit de avocado en snijd het vruchtvlees van de avocado in kleine reepjes. Lepel vervolgens met een lepel de avocado eruit en verdeel de plakjes over de salade.

6

Vouw de Stegeman Veggie Broodbeleg met Mediteraanse Kruiden twee keer dubbel en leg deze tussen de salade.

7

Strooi als laatste de basilicumblaadjes over de salade en je bent klaar om hem op te eten!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply