Spinaziesalade met geitenkaas & pijnboompitten

Spinaziesalade met geitenkaas & pijnboompitten

Nu ik eindelijk mijn eigen moestuin heb met spinazie moest ik wel een spinaziesalade gaan maken! En het is zo lekker en simpel te maken. Ik heb deze salade gemaakt met spinazie, rode ui, cherrytomaatjes, geitenkaas en wat pijnboompitten! In combinatie met de balsamico-dressing is dit echt heerlijk! Je kunt deze salade eten als lunchgerecht maar is ook erg lekker om te serveren naast de BBQ!

Wil je nou nog wat meer recepten met spinazie maken? Probeer dan eens deze Tagliatelle met kip, spinazie & citroen! Of juist deze cannelloni met spinazie en ricotta of als verborgen smaakmaker in deze risotto met spinaziepesto & cherrytomaatjes

Spinaziesalade met geitenkaas & pijnboompitten

Print Recipe
Serves: 1 persoon (lunch) of 2-4 (bijgerecht) Cooking Time: 10 minuten

Ingredients

  • Salade:
  • 4 volle handen spinazie
  • 4 schijfjes geitenkaas
  • 12 cherrytomaatjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 kleine rode ui
  • Dressing:
  • 2 el olijfolie
  • 3 el balsamico azijn
  • 1 tl honing
  • peper en zout

Instructions

1

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

2

Snijd de rode ui in vieren en daarna in ringen. Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Meng de spinazie, rode ui en de cherrytomaatjes door elkaar.

3

Meng in een bakje de olijfolie, balsamico azijn, honing en wat peper & zout naar smaak. Verdeel de dressing over de salade en hussel goed door elkaar.

4

Verkruimel de schijfjes geitenkaas met je handen over de salade en strooi als laatste de pijnboompitten er overheen.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply