Garnalen in kruidenboter met rode pepers

Garnalen in kruidenboter met rode pepers




Garnalen in kruidenboter met rode pepers

Deze garnblen in kruidenboter zijn perfect als voorgerecht, hoofdgerecht (serveer dan een dubbele portie met wat brood ernaast) of juist voor op de BBQ! Een vergelijkbare versie van deze garnalen heb ik voor het eerst op tijdens mijn werk op het strandpaviljoen. Zo lekker, vol met kruiden (én knoflook!) & vooral heerlijk in combinatie met de pittige pepertjes. En je kunt eigenlijk geen makkelijker gerecht bedenken. Want voor deze garnalen heb je eigenlijk alleen wat kruidenboter, knoflook & pepertjes nodig. Bak de garnalen gaar en serveer met wat verse peterselie!

Garnalen in kruidenboter met rode pepers

Zin in nog meer lekkere gerechten?

Maak dan eens deze courgetti met garnalen & sesamzaadjes voor de lunch! Lekker gezond en je hebt gelijk je dosis groenten binnen! Of kies juist voor deze hele garnalen van de grill! Heerlijk met limoen, gember, honing & knoflook. En wil je dan ook gelijk zelf je brood maken? Maak dan eens deze zelfgemaakte naan met kruidenboter! Super easy! En heerlijk om te dippen in de olie waarin de garnalen gebakken zijn!

Garnalen in kruidenboter met rode pepers

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 2 personen
Cooking Time: 45 min.

Ingredients

  • 16 easy peal gamba's (bijv. van Super Choice), ontdooid
  • 100 g kruidenboter
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ - 1 rode peper
  • flinke scheut olijfolie
  • verse peterselie ter garnering
  • peper + zout
  • vers brood

Instructions

1

Pers de teentjes knoflook en voeg deze samen met een flinke scheut olijfolie toe aan de garnalen. Breng naar smaak peper & zout toe en roer het geheel goed door elkaar. Laat de garnalen minimaal 30 min. marineren.

2

Snijd ondertussen de rode peper in ringen. Hou je van pittig? Gebruik dan de hele peper. Zo niet? Gebruik dan maar een halve rode peper.

3

Verwarm in een wok pan een klein scheutje olijfolie en voeg hier de garnalen, kruidenboter & peper aan toe. Bak de garnalen in 3-4 min. gaar. Draai ze halverwege.

4

Verdeel de garnalen in een schaaltje en giet de gesmolten kruidenboter er overheen. Top af met wat verse peterselie en serveer met wat vers brood.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply