Hele garnalen van de grill met limoen, gember, honing & knoflook

Hele garnalen van de grill met limoen, gember, honing & knoflook
Ingredients
- 16 hele garnalen van Super Choice, ontdooit
- ½ rode peper
- ½ limoen, rasp & sap + extra voor garnering
- 1 cm verse gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl honing
- peper & zout
- 16 sate prikkers
Instructions
Doe de ontdooide garnalen in een kom of schaal.
Snijd de rode peper fijn & rasp de limoen en pers het sap eruit. Voeg deze toe aan de garnalen.
Schil met behulp van een lepel de gember en rasp vervolgens de gember fijn. Pers ook de teentjes knoflook en voeg ook deze toe aan de garnalen.
Voeg als laatste nog 1 tl honing toe aan de garnalen en breng op smaak met wat peper & zout. Roer alles goed door elkaar een laat voor minimaal 30 min. marineren.
Steek via de achterkant van de garnaal een sate prikker door de garnaal heen tot deze net niet bij de kop eruit komt. Herhaal dit met alle garnalen.
Grill de garnalen in een grillpan of op de BBQ voor 2-4 min. Draai ze halverwege en zorg dat ze allemaal mooi rosé worden.
Serveer met eventueel nog wat fijngesneden peper bovenop en wat limoenpartjes.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments