Hele garnalen van de grill met limoen, gember, honing & knoflook

Hele garnalen van de grill met limoen, gember, honing & knoflook




Hele garnalen van de grill met limoen, gember, honing & knoflook

Hele garnalen van de grill met limoen, gember, honing & knoflook

Hele garnalen van de grill met limoen, gember, honing & knoflook

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 15 min. (+ 30 min. wachttijd)

Ingredients

  • 16 hele garnalen van Super Choice, ontdooit
  • ½ rode peper
  • ½ limoen, rasp & sap + extra voor garnering
  • 1 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl honing
  • peper & zout
  • 16 sate prikkers

Instructions

1

Doe de ontdooide garnalen in een kom of schaal.

2

Snijd de rode peper fijn & rasp de limoen en pers het sap eruit. Voeg deze toe aan de garnalen.

3

Schil met behulp van een lepel de gember en rasp vervolgens de gember fijn. Pers ook de teentjes knoflook en voeg ook deze toe aan de garnalen.

4

Voeg als laatste nog 1 tl honing toe aan de garnalen en breng op smaak met wat peper & zout. Roer alles goed door elkaar een laat voor minimaal 30 min. marineren.

5

Steek via de achterkant van de garnaal een sate prikker door de garnaal heen tot deze net niet bij de kop eruit komt. Herhaal dit met alle garnalen.

6

Grill de garnalen in een grillpan of op de BBQ voor 2-4 min. Draai ze halverwege en zorg dat ze allemaal mooi rosé worden.

7

Serveer met eventueel nog wat fijngesneden peper bovenop en wat limoenpartjes.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply