Hele garnalen van de grill met limoen, gember, honing & knoflook

Hele garnalen van de grill met limoen, gember, honing & knoflook




Hele garnalen van de grill met limoen, gember, honing & knoflook

Deze hele garnalen van de grill zijn naast dat ze perfect zijn voor de grill, ook de beste combinatie met de BBQ. En aangezien buiten dat heerlijke zonnetje schijnt, betekend het tijd voor de BBQ! #YAY Deze garnalen zijn heerlijk op smaakgebracht met wat limoen, gember, honing, knoflook & rode peper. Wat ze juist dat kleine pitje geven, maar tegelijkertijd ook een heerlijk zoetje door de honing. Maak ze af met wat limoensap en je hebt echt heerlijke garnalen!

Hele garnalen van de grill met limoen, gember, honing & knoflook

Wil je nog meer heerlijke BBQ gerechten?

En hou je niet zo van garnalen pellen? probeer dan eens deze garnalen in kruidenboter met rode pepers! Doe alle ingrediënten in een metalen bak en zet ze op de BBQ. Heerlijk, zo klaar en gegarandeerd succes! Wat daarbij ook echt niet mag onderbreken, is het maken van je eigen tzatziki. Met dit zelfgemaakte tzatziki recept heb jij genoeg voor 4-6 personen! Tenzij je net als ik super veel tzatziki eet, dan voor max 4, haha! En wat helemaal leuk is om te serveren tijdens een BBQ, probeer dan eens dit plukbrood met salami & oregano!

Hele garnalen van de grill met limoen, gember, honing & knoflook

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 4 personen
Cooking Time: 15 min. (+ 30 min. wachttijd)

Ingredients

  • 16 hele garnalen van Super Choice, ontdooit
  • ½ rode peper
  • ½ limoen, rasp & sap + extra voor garnering
  • 1 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl honing
  • peper & zout
  • 16 sate prikkers

Instructions

1

Doe de ontdooide garnalen in een kom of schaal.

2

Snijd de rode peper fijn & rasp de limoen en pers het sap eruit. Voeg deze toe aan de garnalen.

3

Schil met behulp van een lepel de gember en rasp vervolgens de gember fijn. Pers ook de teentjes knoflook en voeg ook deze toe aan de garnalen.

4

Voeg als laatste nog 1 tl honing toe aan de garnalen en breng op smaak met wat peper & zout. Roer alles goed door elkaar een laat voor minimaal 30 min. marineren.

5

Steek via de achterkant van de garnaal een sate prikker door de garnaal heen tot deze net niet bij de kop eruit komt. Herhaal dit met alle garnalen.

6

Grill de garnalen in een grillpan of op de BBQ voor 2-4 min. Draai ze halverwege en zorg dat ze allemaal mooi rosé worden.

7

Serveer met eventueel nog wat fijngesneden peper bovenop en wat limoenpartjes.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply