Zelfgemaakte tzatziki

Zelfgemaakte tzatziki




Zelfgemaakte tzatziki

Zelf ben ik echt dol op tzatziki! Toen ik voor het eerst in Griekenland op vakantie ging was ik zo blij met die grote hoeveelheden tzatziki die geserveerd werden op je bord! Heerlijk om in te dippen met je frietjes, vlees, brood of juist gewoon simpel rauwe paprika! Daarnaast is het een saus die bij mij niet meer is weg te denken bij de BBQ! Een lekker frisse saus van komkommer, knoflook & citroen, zo uit de koelkast terwijl het buiten nog 28+ graden is, waar je vervolgens jouw vers gebakken kip spies in kunt dippen! Heerlijk!

En het is eigenlijk best simpel te maken! Met dit recept maak je wel gelijk een heleboel, maar bij mij thuis komt het altijd op! Je maakt de zelfgemaakte tzatziki simpel met wat griekse yoghurt, komkommer, citroensap, knoflook, munt, dille en olijfolie. Daarna breng je de tzatziki wat op smaak met peper & zout!

In dit recept heb ik me redelijk ingehouden met knoflook, maar hou je nou net zoveel van knoflook als ik? Dan kun je er gerust meer aan toevoegen! En het lekkerste is het als je de zelfgemaakte tzatziki al even van te voren maakt, want na even wachten komen de smaken nog meer tot uiting!

Zin in nog meer gerechten met tzatziki?

Zo heb ik hier een heerlijke couscous salade met een citroen-kip waar je deze tzatziki perfect bij kunt serveren! En ook erg lekker in combinatie met deze krieltjes uit de oven met verse rozemarijn & knoflook! Of bij deze kalfsribeye met een couscous salade van granaatappel, feta & munt!

Zelfgemaakte tzatziki

Zelfgemaakte tzatziki

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: ± 650 g
Cooking Time: 10 minuten

Ingredients

  • 500 g volle Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • ¾ citroen
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 8 g verse munt
  • 4 g verse dille
  • scheutje olijfolie
  • peper & zout

Instructions

1

Doe de Griekse yoghurt in een grote bak.

2

Rasp de komkommer en voeg dit samen met het sap van de citroen toe aan de Griekse yoghurt.

3

Pers de teentjes knoflook, snijd de blaadjes van de munt & de dille fijn en voeg deze aan de Griekse yoghurt toe.

4

Voeg een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met peper & zout. Meng alles goed door elkaar en bewaar in de koelkast.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply