Krieltjes uit de oven met verse rozemarijn & knoflook

Krieltjes uit de oven met verse rozemarijn & knoflook




Krieltjes uit de oven met verse rozemarijn & knoflook

Deze krieltjes met rozemarijn staan bij mij het hele jaar door op het menu! Ze zijn super simpel te maken, maar smaken echt heerlijk! En perfect om tijdens een etentje (of kerst) te serveren! Je kunt ze al eventjes van te voren maken. Zet de oven op de juiste temperatuur en schuift ze er voor 25 minuutjes in! Wel even halverwege de aardappeltjes husselen. En ze zijn klaar terwijl jij je vlees-vis of vega gerecht voorbereid! Ideaal!

De krieltjes zijn super simpel op smaak gebracht met wat rozemarijn en teentjes knoflook. Hou je nou heel erg van knoflook net als ik doe? Dan kun je gerust wat meer teentjes toe voegen! In het recept hou ik het wat rustiger, omdat niet iedereen zo dol is op knoflook als ik ben, haha!

Wil je nog wat aardappelinspiratie?

En ben je net zo gek als ik op de combinatie aardappel & rozemarijn? Probeer dan eens deze zelfgemaakte pommes duchesse met parmezaanse kaas & rozemarijn! Of juist de hassleback aardappelen met rozemarijn & parmezaanse kaas!

Krieltjes uit de oven met verse rozemarijn & knoflook

Krieltjes uit de oven met verse rozemarijn & knoflook

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (29 stemmen, gemiddeld: 3,93 van de 5)
Laden...
Serves: 4 personen
Cooking Time: 10 min. + 25 min. wachttijd

Ingredients

  • 1 kilo krieltjes
  • 4 flinke scheuten olijfolie
  • 4 takken rozemarijn, afgeritst circa 8g
  • 4-6 teentjes knoflook

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Was de krieltjes af onder water.

3

Snijd de grote krieltjes door de helft en laat de kleine in één geheel. Leg ze op de bakplaat.

4

Rits de rozemarijn van de takjes af en hak deze fijn met een mes. Strooi de rozemarijn over de krieltjes.

5

Pers de teentjes knoflook en verdeel dit ook over de krieltjes.

6

Besprenkel de krieltjes met 4 flinke scheuten olijfolie en bestrooi met peper en zout. Meng alles met je handen goed door elkaar.

7

Zet de krieltjes voor 25 min. in de oven. Hussel de krieltjes halverwege om.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




5 Comments

  • Reply
    Bert
    oktober 2, 2023 at 15:13

    kan dat ook in een pyrex kom

    • Reply
      Vicky
      oktober 2, 2023 at 15:40

      Hi Bert,

      Ja hoor! Zorg dat ze genoeg ruimte hebben om bruin te bakken, of roer regelmatig :-).

      Groetjes,

      Vicky

  • Reply
    Maandmenu augustus - Gewoon E
    maart 8, 2023 at 13:26

    […] 14. Gemengde salade met gesneden zwanworstjes en krielaardappelen in de oven […]

  • Reply
    Connie
    september 6, 2022 at 11:50

    Hoi Vicky
    Krieltjes niet voor koken dan ????

    Groetjes Connie

    • Reply
      Vicky
      december 1, 2022 at 11:38

      Hi Connie,

      Nee dit is niet nodig! Veel kookplezier!

      Groetjes, Vicky

    Leave a Reply