Plukbrood met salami, mozzarella & oregano

Plukbrood met salami, mozzarella & oregano




Plukbrood met salami, mozzarella & oregano

Dit plukbrood met salami, mozzarella & oregano is echt een aanrader om een keer te maken! Het is eigenlijk een kopie van de pizza salami, maar dan in broodvorm. Zo heerlijk! Lekker om te serveren bij de borrelplank of juist als bijgerecht bij de BBQ. En je kunt er zo eindeloos mee variëren. Dit keer heb ik dit plukbrood gemaakt met salami, mozzarella & oregano. Maar je kunt er natuurlijk voor kiezen om een vega variant te maken met mozzarella, tomaat & basilicum. Of kiest juist voor een meerkazen plukbrood. Heerlijk!

Om dit plukbrood lekker op smaak te brengen heb ik gebruik gemaakt van frito. Hier zit van zichzelf al ui & knoflook in. Verder heb ik nog gekozen voor oregano en naar smaak nog chilipoeder toegevoegd. Zo krijg je een heerlijk kruidig plukbrood met een licht pitje eraan! Ik hou er van!

Plukbrood met salami, mozzarella & oregano

Zin in nog meer lekkere borrelgerechten?

Maak dan eens deze zelfgemaakte frikandelbroodjes! Super leuk om te maken en ze smaken echt heerlijk! En wil je graag nog iets met chorizo? Maak dan eens deze mini pizza’s met chorizo! Gemaakt in een wrap welke je vervolgens zo in de oven schuift. Yumm! En zin in een plaattaart? Maak dan eens deze plaattaart met serranoham & rucola! Heerlijk voor bij de borrel of als lunch!

Plukbrood met salami, mozzarella & oregano

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 1 brood
Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • 1 ongesneden rond brood (bijv. van Liefde & Passie van AH)
  • ± 250 g frito
  • 125 g (pizza) salami
  • 1 bol mozzarella
  • 40 g geraspte belegen kaas
  • 1 volle tl oregano
  • chilipoeder

Instructions

1

Verwarm alvast de oven voor op 200°C en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier.

2

Snijd het ongesneden brood met een broodmes horizontaal & verticaal in. Zorg dat je niet helemaal tot de bodem snijd, maar daar net boven blijft.

3

Snijd de salami in tweeën en snijd de mozzarella alvast in stukjes.

4

Smeer met behulp van een kwastje het brood tussen de inkepingen goed in met de frito.

5

Verdeel vervolgens de salami tussen het brood en het herhaal dit met de mozzarella.

6

Verdeel de oregano tussen de inkepingen van het brood en voeg naar smaak ook nog wat chilipoeder toe.

7

Verdeel als laatste de geraspte kaas tussen de inkepingen en zet het brood vervolgens op de bakplaat 10 min. in de oven tot de kaas lekker gesmolten is. Geniet ervan!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply