Zelfgemaakte mini frikandelbroodjes

Zelfgemaakte mini frikandelbroodjes




Zelfgemaakte mini frikandelbroodjes

Wie kan je hier nou niet blij mee maken? Bijna iedereen lust wel een frikandelbroodje toch? En dan zeker als je zelf gemaakt hebt! Het is eigenlijk best simpel (en super leuk!!) is om je eigen mini frikandelbroodjes te maken! Ze smaken echt net zo als je ze haalt in de supermarkt! #YAY! Je maakt ze simpelweg gewoon met bladerdeeg, curry & mini frikandellen. Schuif ze even voor 15-20 min. in de oven en je hebt echt heeeeerlijke broodjes!

Serveer deze frikandelbroodjes op de borrelplank, feestje of als knaller met oud & nieuw! Ik weet zeker dat iedereen er weg van gaat zijn!

Zelfgemaakte mini frikandelbroodjes
Zelfgemaakte mini frikandelbroodjes

Zin in nog meer lekkere borrelhapjes?

En nog meer lekkere vleeshapjes? Probeer dan eens deze mini sauczijenbroodjes! Heerlijk op smaak gebracht met ketjap, sambal, knoflook, peterselie, komijn & een klein beetje tijm! Wil je liever iets gezonds met een twist? Maak dan eens deze gevulde eitjes met avocado! Heerlijk met een beetje pikante paprikapoeder bovenop! En wil je liever een wrap? Dan heb ik deze heerlijke variant van carpaccio wraps voor je! Altijd lekker en altijd goed!

Voorbeelden van de stappen in het recept: 

Zelfgemaakte mini frikandelbroodjes

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...
Serves: 12 stuks
Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • 12 mini frikandellen geschikt voor in de oven/airfryer
  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 ei
  • curry

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier.

2

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ze een klein beetje ontdooien.

3

Snijd het bladerdeeg in tweeën en spuit op de onderste helft in het midden een laagje curry. Leg hier een stukje frikandel op.

4

Snijd vervolgens de bovenste helft van het bladerdeeg met 5 of 6 streepjes in zoals op de foto hierboven.

5

Vouw het bladerdeeg over de frikandel heen en maak de randjes dicht met een vork.

6

Leg het broodje frikandel op de bakplaat en herhaal de bovenstaande stappen met alle frikandellen.

7

Kluts in een schaaltje een ei los en smeer hier de bovenkant van alle broodjes mee in.

8

Bak de frikandellen in de oven in ongeveer 15-20 min. goudbruin & gaar. Serveer eventueel met nog een schaaltje curry ernaast. Eetsmakelijk!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply