Gembershots met ananas & sinaasappel
Gembershots met ananas & sinaasappel

Elke ochtend nemen wij een gembershot! En deze gembershots met ananas & sinaasappel is ook echt één van onze favorieten. Heerlijk tropisch & fris met een flinke kick van de gember. En wat ik gelijk ideaal vind, is dat je met dit recept gelijk een grote hoeveelheid maakt! Ik schenk thuis altijd de gembershots in een soort van spuitflessen. Eéntje gaat direct in de koelkast en de ander gaat gelijk in de vriezer. Zo hebben we voor de tijd weer genoeg gembershots liggen!

Welk apparaat heb je nodig?

Om gembershots te maken, maak ik gebruik van een sapcentrifuge. Echt ideaal! Je doet er alles zo in en het komt er als sap uit. Zelf heb ik er eentje van Froothie. De optimum 600M Compact Cold Press Juicer. En het leuke is! Mocht je nou precies dezelfde willen als mij? Met de code Vicky15% krijg je 15% korting op jouw juicer!

Heb je nou geen sapcentrifuge in huis? Maar wel een blender. Dan kun je alsnog zelf gembershots maken! Je zult alleen wat water moeten toevoegen om het een mooi glad geheel te krijgen. En daarna moet je het geheel goed zeven, zodat alle pulp achterblijft.

Zin in nog meer lekkere shots?

Probeer dan eens deze variant van gembershots met sinaasappel & kurkuma! En vind je kurkuma nou soms net te veel aanwezig? Maak dan eens deze gembershots met kurkuma. Hierbij heb ik alleen kurkuma poeder gebruikt. Zo kun je precies toevoegen wat jij nodig hebt!

Gembershots met ananas & sinaasappel

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (6 stemmen, gemiddeld: 2,50 van de 5)
Laden...
Serves: 1L

Ingredients

  • 35 cm gember
  • 1 ananas
  • 2 sinaasappels
  • 2 citroenen

Instructions

1

Verwijder de schil van de ananas. Snijd vervolgens het vruchtvlees in vieren en snijd de harde binnenkant eruit. Snijd de ananas in stukken.

2

Snijd een stukje van de bovenkant & onderkant van de sinaasappel. Leg de sinaasappel op een van de afgevlakte kanten en snijd vervolgens de schil eraf. Herhaal deze stap met de citroenen.

3

Snijd de gember in stukken.

4

Voeg alle ingrediënten in de sapcentrifuge en bewaar de gembershots in de koelkast of vries in tot gebruik.

Notes

Extra nodig: sapcentrifuge


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments

Leave a Reply