Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep




Geroosterde tomatensoep

Voor een lekkere tomatensoep mag je mij altijd wel wakker maken. Maar voor deze geroosterde tomatensoep al helemaal! Zo super lekker en doordat je de tomaten in de oven roostert worden ze net iets zoeter en de soep wordt er zo vol van smaak van! Heerlijk! Je kunt de soep makkelijk serveren als lunch, maar ook als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een heerlijk plukbrood erbij. Of serveer de soep juist met een lekkere bruschetta!

En het is super simpel! Je snijd de roma tomaten door midden, pelt het teentje knoflook en pelt en snijd vervolgens de rode uien in vieren. Leg ze verder alle ingrediënten allemaal door elkaar op een bakplaat (op de bouillon na). Strooi er wat gedroogde oregano & basilicum overheen. Een flinke scheut olijfolie en wat peper & zout en je schuift de bakplaat zo de oven in voor 30 minuutjes. Even verwarmen met de bouillon, pureren en je hebt echt een heerlijke tomatensoep: vol en rijk van smaak.

Geroosterde tomatensoep

Zin in nog meer lekkere tomatensoepjes?

Probeer dan eens deze tomatensoep met gegrilde paprika’s! Of kies voor deze tomatensoep met burrata en cherrytomaatjes, ook onwijs lekker! Of zin in eentje met pesto? Probeer dan eens deze romige tomaten-mascarpone soep met pesto!

Geroosterde tomatensoep

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 3-4 personen
Cooking Time: 45 min.

Ingredients

  • 750 ml groentebouillon
  • 750 g roma tomaten
  • 200 g tros cherrytomaten
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • flinke scheut olijfolie
  • peper & zout
  • evt. verse basilicum ter garnering

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier.

2

Halveer de roma tomaten. Pel de rode ui, snijd het kontje eraf en snijd ze vervolgens in vieren. Pel ook de teentjes knoflook.

3

Leg de roma tomaten, cherrytomaten, uien & knoflook op de bakplaat. Bestrooi ze met de oregano & basilicum. Besprenkel er een flinke scheut olijfolie overheen en bestrooi met peper & zout. Hussel even goed door elkaar.

4

Rooster vervolgens de tomaten 30 min. in de oven.

5

Als de tomaten uit de oven komen verwijder je de steeltjes van de cherrytomaten en doe je alle ingrediënten in een pan. Giet hier de bouillon bij en verwarm het geheel tot het kookpunt. Pureer de soep met een staafmixer glad en serveer eventueel met wat verse basilicum!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply