Gevulde puntpaprika met roomkaas, zongedroogde tomaten & Italiaanse kruiden

Gevulde puntpaprika met roomkaas, zongedroogde tomaten & Italiaanse kruiden




Gevulde puntpaprika met roomkaas, zongedroogde tomaten & Italiaanse kruiden

Deze gevulde puntpaprika’s zijn echt super leuk om te serveren op de borrelplank! En aangezien het morgen Koningsdag is heb ik gekozen om de oranje paprika’s te vullen! Maar je kunt natuurlijk gerust ook voor de rode & de gele kiezen.

De roomkaas heb ik gemaakt met zongedroogde tomaatjes, Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Als je een foodprocessor in huis heb raad ik je aan om deze roomkaas te maken in de foodprocessor! Zo worden de zongedroogde tomaatjes goed fijngehakt. Maar als je er geen hebt, ook geen ramp! Zorg dat gewoon dat je je zongedroogde tomaten super fijn hakt en ze daarna mengt met de roomkaas!

Zin in nog meer lekkere hapjes?

Maak dan eens deze mini pizza’s met chorizo! Super leuk om te maken met de kids en je kunt er heerlijk op variëren met jouw favo smaken! Of probeer eens deze mini saucijzenbroodjes. Heerlijk voor bij de borrel. En graag iets ruim van te voren maken? Probeer dan eens deze wraps met pesto, zongedroogde tomaat, kipfilet & rucola! Je kunt ze al een dag van te voren maken. Rol ze daarna even op in plastic folie en bewaar ze in de koelkast. Vlak voor serveren haal je ze uit de folie, snijd je ze in plakken en je bent klaar!

Gevulde puntpaprika met roomkaas, zongedroogde tomaten & Italiaanse kruiden
Gevulde puntpaprika met roomkaas, zongedroogde tomaten & Italiaanse kruiden

Gevulde puntpaprika met roomkaas, zongedroogde tomaten & Italiaanse kruiden

Print Recipe
Serves: 2 gevulde paprika's Cooking Time: 20 min.

Ingredients

  • 2 (oranje) puntpaprika
  • 200 g roomkaas
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 1 volle tl italiaanse kruiden
  • peper & zout

Instructions

1

Heb je een foodprocessor? Maal dan de roomkaas, zongedroogde tomaten & de Italiaanse kruiden door elkaar tot het allemaal één geheel is. Heb je geen foodprocessor? Snijd dan de zongedroogde tomaten super fijn en mix deze met de roomkaas en de Italiaanse kruiden. Voeg vervolgens naar smaak nog wat peper & zout toe.

2

Snijd de bovenkant van de puntpaprika af en verwijder met je hand de zaadjes uit de paprika.

3

Begin nu met vullen van de puntpaprika. Duw de roomkaas eerst zo ver mogelijk van onderen en vul vervolgens naar boven af. Als jouw paprika heel smal is, kan het erg moeilijk gaan. Je kunt dan ook de paprika in meerdere delen snijden en ze zo aan beide kanten vullen.

4

Leg de gevulde paprika's nog min. een half uurtje in de koelkast zodat de roomkaas wat op kan stijven.

5

Snijd de gevulde paprika's vlak voor het serveren in plakjes en geniet ervan!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply