Gevulde vanille-citroen cake met aardbeien & mascarpone room




Gevulde vanille-citroen cake met aardbeien & mascarpone room

Gevulde vanille-citroen cake met aardbeien & mascarpone room

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...

Ingredients

  • Voor de cake:
  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 1 citroen
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zout
  • Voor de mascarpone room:
  • 200 g slagroom
  • 200 g mascarpone
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • Overige ingrediënten:
  • ± ½ potje Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Fruitspread Aardbeien
  • ± 250 verse aardbeien
  • ± 50 g frambozen
  • munttopjes ter garnering

Instructions

1

Maak als eerste de cake. Verwarm hiervoor de oven voor op 175 °C. Smeer alvast een cakevorm van 25 cm in met wat boter. Bekleed de lange kant van de bakvorm met bakpapier.

2

Mix de boter, fijne kristalsuiker, vanille-extract, snufje zout en het rasp van één citroen gedurende 5 minuten tot een luchtig geheel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe tot ze volledig zijn opgenomen.

3

Spatel als laatste voorzichtig het zelfrijzende bakmeel door het beslag.

4

Doe het cakebeslag in de cakevorm en bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 60 minuten, tot deze goudbruin en gaar is. Laat de cake hierna volledig afkoelen.

5

Mix voor de mascarpone room de slagroom met de suiker lobbig. Voeg vervolgens de mascarpone toe en klop het geheel stevig. Doe het mengsel daarna in een spuitzak en leg het aan de kant tot gebruik.

6

Ontdoe ± 150 g aardbeien van het kroontje en snijd ze in plakjes.

7

Als de cake volledig is afgekoeld, snijd je deze in ongeveer 3 gelijke delen. Beleg de lagen eerst met een laag aardbeien fruitspread. Spuit er vervolgens een laag mascarponeroom overheen en beleg deze met in partjes gesneden aardbeien. Leg de volgende laag cake erbovenop en herhaal dit nog een keer. Leg daarna de bovenkant op de cake.

8

Maak de bovenkant van de cake af met alleen wat mascarponeroom en versier deze met aardbeien, frambozen en munttopjes.

Notes

Extra nodig: spuitzak


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply