Glühwein met Amaretto

Glühwein met Amaretto
Glühwein met Amaretto

Zodra het weer tijd is kun je mij altijd buiten vinden met en lekkere warme glühwein in m’n handen! Zo heerlijk warme rode wijn vol met kruiden. Yummy! Maar laatst was ik in Valkenburg op de kerstmarkt en daar boden ze er ook nog eens een shot Amaretto in… Uhm of ik daar over na moest denken? Nee! Gelijk besteld en man wat was dat geweldig. Ik denk dat ik nu niet meer anders drink.

Hoe warm je normaal gesproken van glühwein wordt, verdubbel dat maar. Want als je de glühwein met Amaretto op hebt. Zoooooo chill! Je bent binnen no-time opgewarmd! Maar pas wel op! Want doordat je er Amaretto in doet, wordt de glühwein betreft alcohol wel net een paar percentages hoger. Ik weet dat ik na 3 glaasjes helemaal warm – cosy & licht teut terug naar huis liep. Maar ik weet nu wel. Ik wil áltijd Amaretto in mijn glühwein!

Je kerst helemaal compleet maken?

En je wordt net zo wild van Amaretto als ik? Probeer dan eens deze heerlijke appelflappen mét Amaretto! Zo heerlijk! Of wil je wat lekkers te knabbelen bij je glühwein? Maak dan eens deze wraps met pesto, zongedroogde tomaat, kipfilet & rucola!

Glühwein met Amaretto

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 4-6 personen
Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • 1L rode huiswijn
  • 100 ml Amaretto
  • 1 sinaasappel
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 kruidnagels
  • 2 kardemompeulen
  • 3 steranijs
  • 1 el honing

Instructions

1

Zijn de sinaasappel in half plakjes.

2

Doe alle ingrediënten (behalve de amaretto) in een pan en zet deze op het vuur. Zorg dat de gluhwein warm wordt, maar niet gaat koken! Anders verdamp je de alcohol. Als hij warm is zet je hem op een heel laag vuur en laat je hem hier 30 min. op staan.

3

Doe als laatste de Amaretto erbij.

4

Serveer direct of laat de gluhwein met alle ingrediënten volledig afkoelen en zeef daarna pas de ingrediënten eruit en bewaar hem in een fles tot gebruik.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments

Leave a Reply