Licor 43 Yoghurt met meringue & passievruchten curd

Licor 43 Yoghurt met meringue & passievruchten curd




Licor 43 Yoghurt met meringue & passievruchten curd

Tot voorheen had ik deze Zuivelhoeve Boer’n Yoghurt met Licor 43 wel eens voorbij zien komen, maar nog nooit eerder geproefd. Tot deze laatst bij ons bezorgd werd en mannnn.. wat is deze lekker zeg! Heerlijk romig en dan van onderen een die heerlijke smaak van Licor 43. Echt een aanrader om te kopen. En als je dus nog op zoek bent naar een lekker kerstdessert. Probeer dan echt eens dit recept met meringue & passievruchten curd!

Dit recept is eigenlijk een soort van Eton Mess, maar dan met passievruchten curd. Simpel om te maken en echt super lekker! Serveer met lekkere crunchy meringue en nog wat verse passievrucht bovenop en je hebt echt een super lekker dessert om jouw avond mee af te sluiten!

Licor 43 Yoghurt met meringue & passievruchten curd
Licor 43 Yoghurt met meringue & passievruchten curd
Licor 43 Yoghurt met meringue & passievruchten curd
Licor 43 Yoghurt met meringue & passievruchten curd

Zin in nog meer lekkere toetjes?

Probeer dan eens deze meringue krans met lemoncurd & passievrucht! Super lekker en het staat onwijs leuk op tafel! En ben je een echte zoetekauw en ben je gek van karamel? Dan moet je echt deze karamel-meringue taartjes met geroosterde amandelen eens proberen. Het zijn net kleine feestjes op tafel! Perfect als afsluiting van jouw kerstavond!

Licor 43 Yoghurt met meringue & passievruchten curd

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 30 min + wachttijd

Ingredients

  • 1 bak Zuivelhoeve Boer'n Yoghurt met Licor 43
  • 2 passievruchten
  • ± 60 g kant-en-klare meringue naturel
  • Voor de passievruchten curd:
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 50 g passievrucht (diepvries)
  • 40 g roomboter
  • 1 eierdooier
  • 1 volle tl maizena
  • 2 el Licor 43

Instructions

1

Je gaat zometeen de passievruchten curd au-bain-marie verwarmen. Dit doe je door een klein laagje water in een pannetje aan de kook te brengen en hier later een glazen of metalen kom bovenop te zetten. Zorg dat de onderkant van kom het water niet raakt.

2

Doe vervolgens de suiker, passievrucht & roomboter in de glazen of metalen kom die op het vuur staat. Roer af en toe tot alles is gesmolten.

3

Klop in een kom de eierdooier los en roer deze met een garde al roerend door het passievrucht mengsel heen. Zorg dat je gelijk roert, want anders gaat je ei stollen en dat wil je niet.

4

Voeg 2 el 43 toe aan de passievruchten curd en roer het goed door elkaar.

5

Zeef als laatste 1 volle tl maizena en voeg deze beetje bij beetje toe terwijl je roert met een garde. Laat het geheel nu 10 min. indikken terwijl je af en toe blijft roeren.

6

Doe de passievruchtencurd in een bakje en laat deze afkoelen in de koelkast.

7

Lepel als de passievruchten curd is afgekoeld een laagje curd in de onderkant van het glas. Lepel er vervolgens wat Boer'n Yoghurt Licor 43 op en lepel er zigzaggend nog wat passievruchten curd overheen. Breek de meringue in stukjes en verdeel deze over de yoghurt. Lepel er vervolgens nog een laagje Boer'n Yoghurt Licor 43 overheen en maak het toetje af met nog wat meringue in stukjes bovenop. Lepel de inhoud uit een halve passievrucht en serveer deze bovenop de meringue. Herhaal deze stap met alle 4 de glaasjes.

8

Serveer en geniet!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply