Mini Quiches met spinazie, feta & Italiaanse kruiden




Mini Quiches met spinazie, feta & Italiaanse kruiden

Deze mini quiches zijn super leuk om te maken en perfect te serveren op jouw borrelplank of feestje! De mini quiches zijn rijk gevuld met spinazie, feta & italiaanse kruiden en zijn zeker een succes! Hiernaast heb ik er ook nog pijnboompitten & cherrytomaten ingedaan, wat net die extra bite & zoetje geeft aan de quiches.

Wist je dat je deze mini quiches ook perfect kunt maken voor de lunch van de kids of jezelf? Je kunt ze gewoon meegeven in de broodtrommel, want koud of warm, ze zijn beide heerlijk!

Opzoek naar nog meer lekkere borrelhapjes?

En wil je naast deze vegetarische mini quiches juist iets met vlees op tafel toveren? Maak dan eens deze mini pizza’s met chorizo! Een leuke twist door het gebruik van de wraps en je kunt er zo heerlijk mee variëren! En in plaats van de broodjes te kopen, maak dan eens zelf je eigen zelfgemaakte mini frikandelbroodjes. Ik weet zeker dat iedereen hier dol op gaat zijn! Of kiest juist voor dit heerlijke mini saucijzenbroodjes recept!

Mini Quiches met spinazie, feta & Italiaanse kruiden

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 6 mini quiches
Cooking Time: 45 min.

Ingredients

  • 3 plakjes hartige taart bodem
  • 3 eieren
  • flinke scheut kookroom
  • 1 tl Italiaanse Kruiden Milaan, van Pit&Pit
  • 2 volle handen verse spinazie
  • ½ sjalot
  • ½ teen knoflook
  • 1 tl Italiaanse Kruiden Milaan, van Pit&Pit
  • 2 el feta, verkruimeld
  • 1 el pijnboompitten
  • 3 cherrytomaten
  • 1 el paneermeel
  • scheutje olijfolie
  • klein beetje bloem

Instructions

1

Verwarm de oven alvast voor op 200°C en spray of smeer de muffin vormpjes in met wat boter.

2

Snijd de sjalot in kleine stukjes en pers het teentje knoflook fijn.

3

Verwarm in een koekenpan een klein scheutje olijfolie en fruit hierin de sjalot voor 2 min. Voeg de laatste 30 sec. de knoflook toe en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens in 2 delen de verse spinazie toe en roer tot deze is geslonken. Zet aan de kant tot gebruik.

4

Leg de plakjes bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien.

5

Bestrooi je keukenblad met een klein beetje bloem. Leg hier bovenop een plakje bladerdeeg. Smeer ook de bovenkant in met wat bloem en rol het plakje uit tot hij 2 keer zo groot is geworden. Snijd vervolgens het bladerdeeg in vieren en leg aan de kant tot gebruik. Herhaal dit bij alle 3 de plakjes bladerdeeg.

6

Leg de plakjes bladerdeeg kruislings over elkaar in de muffin vorm. Dus 2 plakjes per vormpje en strooi over op de bodem een klein beetje paneermeel.

7

Verdeel de gebakken spinazie over de quiches. Verdeel hierna ook gelijk de pijnboompitten over de spinazie heen.

8

Kluts de 3 eieren los en voeg hier de Italiaanse Kruiden Milaan & kookroom aan toe. Roer nog één keer goed door elkaar en verdeel vervolgens het ei-mengsel over de quiches.

9

Verkruimel de feta boven de quiches en duw zachtjes overal een halve cherrytomaat in.

10

Bak de quiches in ongv. 20-25 min. goudbruin & gaar in de oven.

Notes

Extra nodig: muffin vorm voor 6 stuks & deegroller


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply