Naked chocolade cake met dulce de leche




Naked chocolade cake met dulce de leche

Deze naked chocolade cake met dulce de leche is echt hemels! Als echte karamel & chocolade liefhebber is dit dan ook echt mijn taart. En je maakt hem ook nog eens super makkelijk! Want met gebruik van twee celebration cake van Coffeelicious Bakery verpakkingen heb je de taart al klaar! De dulce de leche room maak je met slagroom & mascarpone, wat zorgt voor een heerlijke romige vulling.

Ben je nou net als ik gek op de dulche de leche room? Spuit dan ook een laag tussen de taarten. Spuit vervolgens een dubbele laag op de buitenste ringen en smeer dan aan de binnenkant de dulce de leche van Bonne Maman.

Opzoek naar nog meer lekkere taarten?

En ook gek van Amaretto? Probeer dan eens deze chocolade amandelcake! Heerlijk zacht van smaak met een hint van Amaretto. Daarnaast is hij ook nog eens glutenvrij! #winwin Of probeer eens deze cheesecake met gezouten karamel & chocolade. Het is wel echt een bommetje, maar goed. Wat verwacht je met cheesecake in combinatie met chocolade & karamel.. ;-). En wil je graag wat fris? Maak dan eens deze lemoncurd cupcakes! Perfect voor een feestje of gewoon omdat ze heel erg lekker zijn!

Naked chocolade cake met dulce de leche

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Taart
Serves: 12 personen

Ingredients

  • Voor de chocoladetaart:
  • 2 bakmixen van coffeelicious celebration cake mix
  • 2 eieren
  • 220 ml volle melk
  • 220 ml heet water
  • 110 ml zonnebloem olie
  • Voor de dulce de leche
  • 400 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 125 g mascarpone
  • 1½ potje caramel dulce de leche van Bonne Maman (225 g per potje)
  • Ter garnering:
  • 2 el nougatine

Instructions

1

Bak als eerste de taarten zoals aangegeven staat op de verpakking klaar. Laat de taarten volledig afkoelen voor je ze gaat vullen.

2

Mix voor de dulce de leche room de slagroom met de klopfix lobbig. Voeg hierna 3 volle el dulce de leche en de mascarpone toe en mix tot één mooi stevig geheel. Voeg alles in een spuitzak met spuitmondje.

3

Snijd de grote bolling van de taarten af en leg 1 taart op een draaiplateau. Heb je die niet? Leg hem dan gewoon op een grote snijplank.

4

Spuit als eerste een rand langs de buitenkant van de cake van ongeveer 2 centimeter breed in 1 cm hoog van de dulce de leche room.

5

Vul vervolgens in het midden 1 potje dulce de leche van Bonne Maman.

6

Dek vervolgens de bovenkant af met de andere plak cake.

7

Spuit nu aan de buitenkant tegen de room aan nog wat extra room en smeer de buitenkant glad af met een palletmes. Heb je deze niet? Gebruik dan de vlakke achterkant van een mes. Spuit ook wat room over de bovenkant en smeer ook deze glad af.

8

Spuit vervolgens mooie toefjes tegen elkaar aan op de bovenkant van de cake. Vul de binnenkant van de toefjes nog met 2 volle el dulce de leche. Smeer uit tot één mooi geheel.

9

Maak de toefjes af met wat nougatine bovenop en bewaar de taart in de koelkast tot gebruik!

Notes

Extra nodig: Bakvorm van ⌀20 cm & spuitzak met spuitmondje met kartelrandjes


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply