Ontbijttaart met mango & kokos

Ontbijttaart met mango & kokos




Ontbijttaart met mango & kokos

Hoe kan je, je dag nou beter beginnen dan met deze overheerlijke ontbijttaart met mango & kokos? Dan begint je dag toch al gelijk goed? Ik zou het liefste de hele dag taart eten, dus ik wordt echt mega blij dat deze taart op dit moment nog in mijn koelkast staat! Iedere dag een klein stukje, heerlijk! En er zitten bijna geen suikers in deze taart! Alleen wat honing en wat agave die is toegevoegd aan de jam. Dus het is echt een lekker verantwoord ontbijttaartje!

De taart is gevuld met een heerlijk plantaardige kokosyoghurt wat echt een perfecte combinatie is met de mango jam & verse mango on top! En de mango jam die ik gebruik van Pit & Pit enkel gezoet met biologische agave! Dus geen geraffineerde suikers, 100% natuurlijk en gemaakt van zongerijpte mango’s! En ze hebben nog veel meer verschillende soorten jam! Die kun je hier allemaal op hun eigen website bekijken.

Ontbijttaart met mango & kokos
Ontbijttaart met mango & kokos
Ontbijttaart met mango & kokos

Zin in nog meer lekkere ontbijtjes?

Maak dan eens dit heerlijke bananenbrood met frambozen & kokos! Perfect als start voor in de ochtend of als lekker tussendoortje onderweg! En zin in nog meer leuke taartjes? Zo heb ik hier ook deze lekkere granola fruittaartjes met kwark & vers fruit! Heerijk om de bodem al van te voren klaar te maken en daarna af te toppen met jouw favoriete yoghurt & fruit. En helemaal met je bol vol in de zomer? Maak dan eens deze ontbijt-ijsjes met granola! Super leuk om te maken met de kids en extra leuk om je dag gelijk met een lekker ijsje te beginnen!

Ontbijttaart met mango & kokos

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 1 taart
Cooking Time: 1 uur + wachttijd

Ingredients

  • Voor de bodem:
  • 125 g havermout
  • 50 g grove havermout
  • 50 g geraspte kokos
  • 100 g walnoten
  • 66 g eiwit (± 2 eieren)
  • 80 kokosolie
  • 1 el honing
  • Voor de vulling:
  • 600 g kokosyoghurt
  • 100 g PitPit Mango jam gezoet met agave bio
  • 3 gelatine blaadjes
  • 2 el water
  • Voor de topping:
  • 1 mango
  • 1 passievrucht

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed de onderkant van een springvorm met bakpapier. Smeer de randen van de bakvorm in met wat boter of bakspray.

2

Hak voor de bodem de walnoten in kleine stukjes (niet te fijn, anders mis je de bite).

3

Mix in een kom de havermout, grove havermout, geraspte kokos & walnoten door elkaar.

4

Verwarm in een pannetje de kokosolie samen met de honing tot deze is gesmolten. Voeg ondertussen het eiwit alvast toe aan de havermout en mix deze door elkaar. Voeg als de kokosolie gesmolten is deze ook toe en meng deze door de havermout.

5

Doe de havermout in de taartvorm en maak een rand van ongeveer 2 tot 2,5 cm hoog. Zorg dat de rand minimaal 0,5 cm dik is en duw goed aan. Duw ook de bodem stevig aan en bak de havermout bodem in ongeveer 20 min. goudbruin. Laat de bodem volledig afkoelen in de bakvorm.

6

Als de bodem volledig is afgekoeld begin je aan de vulling. Week hiervoor de blaadjes gelatine in water en doe de kokosyoghurt alvast in een mengkom.

7

Verwarm in een pannetje de jam samen met 2 el water tot deze warm is. Roer hier vervolgens de uitgeknepen blaadjes gelatine doorheen.

8

Als alles de gelatine volledig is opgelost voeg je deze toe aan de kokosyoghurt en meng je het geheel goed door elkaar. Giet de vulling in de havermout bodem en laat hem in de koelkast volledig opstijven. Dit duurt ± 4 uur.

9

Als de bodem volledig is opgesteven begin je aan de topping. Schil hiervoor de mango en snijd hem zo dicht mogelijk langs de pit zodat je mooie dikke stukken krijgt. Snijd de mango in hele dunne reepjes. Begin voor de roos in het midden met de kern. Rol een stukje mango zo goed mogelijk op en duw deze een klein beetje in de kokosyoghurt. Steek nu voorzichtig rond de kern de andere stukjes mango net zo lang tot je een mooie grote roos krijgt.

10

Lepel het pulp uit 1 passievrucht en verdeel deze over de bovenkant van de roos en geniet ervan! Bewaar de ontbijttaart in de koelkast.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply