Bananenbrood met frambozen en kokos




Bananenbrood met frambozen en kokos

Dit bananenbrood met framboos is echt een heerlijke combinatie! Meestal maak ik bananenbrood in het weekend. Zodat als ik wegga naar vrienden en familie dat ik altijd een goed ontbijt of tussendoortje bij heb. Of juist heerlijk voor de rest van de week als ik even een snel een gezond verantwoord tussendoortje wil. 

Heb je nou teveel gemaakt? Of heb je volgende week geen tijd om te bakken? Vries het dan in en geniet er later nog een keer van! 

Zin in nog meer gezonde tussendoortjes? 

Dan heb ik ook nog een heerlijk bananenbrood met chocolade & walnoten voor je! Heerlijk met hele chuncks chocolade erin verwerkt! En ken je de bliss balls al? Heerlijke gezonde tussendoortjes! Zo heb ik deze bliss balls met chocolade & kokos voor je (stiekem net een gezonde bounty!)! Of deze bliss balls met muesli en pindakaas! En wil je graag lekker veel fruit? Dan is het onwijs leuk om deze watermeloen pizza met yoghurt en vers fruit te maken! Heerlijk op een warme dag en ze zien er ook nog eens super leuk uit! 

Bananenbrood met frambozen en kokos

Print Recipe
Serves: 1 bananenbrood Cooking Time: 1,5 hour

Ingredients

  • 80 g kokosolie, gesmolten
  • 120 ml vloeibare honing
  • 2 eieren
  • 60 ml melk
  • 1 el vanille-extract
  • 2 grote bananen
  • 250 g bloem
  • 35 g geraspte kokos + wat extra ter garnering
  • 1 el zuiveringszout
  • 1 el kaneel
  • 175 g (diepvries) frambozen

Instructions

1

Vet het cakeblik in met boter en verwarm de oven voor op 150 °C.

2

Smelt de kokosolie in een pannetje. Voeg deze samen met de honing, eieren, melk en vanille-extract samen in een kom en roer dit door elkaar. Prak de bananen en roer deze door het beslag heen.

3

Voeg vervolgens het bloem, geraspte kokos, zuiveringszout en kaneel toe en meng alles tot één geheel.

4

Voeg als laatste de frambozen toe en meng nog één keer alles door elkaar. Giet het cake-mengsel in het cakeblik en bak het bananenbrood in ± 80 minuten gaar.

Notes

Extra nodig: cakevorm van 20 cm


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
 




No Comments

Leave a Reply