Bananenbrood met chocolade en walnoten




Bananenbrood met chocolade en walnoten

Dit recept voor een bananenbrood blijft heerlijk! Hij is heerlijk smeuïg en door de chocolade en walnoten krijg je een lekkere bite! De stukjes chocolade smelten tijdens het bakken, maar zodra je hem weer laat afkoelen worden ze weer heerlijk hard. Ik ben er echt dol op! Versier de bovenkant met nog wat extra chocolade en grof gehakte walnoten en je bananenbrood ziet (en is;-)) er heerlijk uit! Krijg je nou het bananenbrood niet in één keer op? Snijd het dan alvast in stukjes en vries de plakjes in! Zo heb je de komende periode nog wat lekkers :-)

Zin in nog meer gezonde tussendoortjes? 

Dan heb ik ook nog een heerlijk bananenbrood met frambozen & kokos voor je! En ken je de bliss balls al? Heerlijke gezonde tussendoortjes! Zo heb ik deze bliss balls met chocolade & kokos voor je (stiekem net een gezonde bounty!)! Of deze bliss balls met muesli en pindakaas! En wil je graag lekker veel fruit? Dan is het onwijs leuk om deze watermeloen pizza met yoghurt en vers fruit te maken! Heerlijk op een warme dag en ze zien er ook nog eens super leuk uit! 

Bananenbrood met chocolade en walnoot Bananenbrood met chocolade en walnoot Bananenbrood met chocolade en walnoot

Bananenbrood met chocolade en walnoten

Print Recipe
Serves: 1 bananenbrood Cooking Time: 1,5 uur

Ingredients

  • 80 g boter, gesmolten
  • 120 ml vloeibare honing
  • 2 eieren
  • 60 ml melk
  • 1 el vanille-extract
  • 2 grote bananen
  • 250 g bloem
  • 200 g chocolade, grof gehakt
  • 1 el zuiveringszout
  • 1 el kaneel
  • 130 g walnoten, grof gehakt + extra ter garnering

Instructions

1

Vet het cakeblik in met boter en verwarm de oven voor op 150 °C.

2

Smelt de boter in een pannetje. Voeg deze samen met de honing, eieren, melk en vanille-extract samen in een kom en roer dit door elkaar. Prak de bananen en roer deze door het beslag heen.

3

Voeg vervolgens het bloem, 125 g grof gehakte chocolade, zuiveringszout en kaneel toe en meng alles tot één geheel.

4

Voeg als laatste de walnoten toe en meng nog één keer alles door elkaar. Giet het cake-mengsel in het cakeblik en bak het bananenbrood in ± 60 minuten gaar.

5

Laat het bananenbrood afkoelen.

6

Smelt de 75 g chocolade in de magnetron voor 2-3 minuutjes. Roer af en toe.

7

Verdeel de chocolade over de bovenkant van het bananenbrood en strooi de extra walnoten over de bovenkant.

8

Laat het bananenbrood volledig afkoelen in de koelkast tot de chocolade mooi is uitgehard.

Notes

Extra nodig: cake bakvorm


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply