Overnight oats met appel, rozijnen & kaneel

Overnight oats met appel, rozijnen & kaneel




Overnight oats met appel, rozijnen & kaneel

Met deze overnight oats heb jij de perfecte start van jouw dag. Boordevol vezels en zonder toegevoegde suikers! En ik moet zeggen dat proef je echt niet. Doordat de appeltjes even gebakken worden komen juist die heerlijke smaken van de appel vrij en in combinatie met rozijnen & kaneel is dit echt een heerlijk ontbijt!

En de naam zegt het al: overnight oats. Je moet de havermout een nachtje ‘weken’ in wat melk. Ideaal voor als je ‘s ochtends net als ik totaal geen zin hebt om na te denken over je ontbijt. Maar juist ‘s avonds wel altijd vol energie zit (dus tijd om een heerlijk ontbijtje te maken!). Je bakt de gesneden appel met een snufje kaneel en de rozijnen in een pan tot de appel wat zachter is geworden. Vervolgens mix je deze samen met de havermout, kaneel & melk in een potje of kommetje en hup de koelkast in voor de volgende ochtend!

De belangrijkste maaltijd van de dag!

Ontbijt wordt vaak vergeten, maar het is eigenlijk de belangrijkste maaltijd van de dag. Zeker als je net als mij ook graag wilt afvallen. Want als jij je ontbijt niet eet. Betekend dat, dat jij later op de dag juist geneigd bent om extra te eten. En wie ontbijt, daarentegen, schijnt ook een hogere lichamelijke activiteit gedurende de dag te hebben. Win-win dus!

Nog meer variatie?

Wil je nog wat lekkere gezonde inspiratie voor je ontbijt? Probeer dan eens deze granola fruittaartjes met kwark & vers fruit of juist dit quinoa ontbijt met aardbeien! En wil je zelf je granola maken? Probeer dan dit recept met pecannoten, amandelen & kokos!

Overnight oats met appel, rozijnen & kaneel
Overnight oats met appel, rozijnen & kaneel

Overnight oats met appel, rozijnen & kaneel

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 100 g havermout
  • 250 ml melk
  • ½ appel
  • 20 g rozijnen
  • 1 tl kaneel + een flinke snuf
  • 4 el magere kwark of yoghurt

Instructions

1

Snijd de ½ appel in stukjes en bak deze ± min. samen met de rozijnen en een flinke snuf kaneel in een droge koekenpan tot de appels zacht zijn geworden. Je kunt nu 2 el appel-rozijnen mengsel apart houden voor morgenochtend. Zodat je hetzelfde krijgt als op de foto. Maar je kunt ook gewoon de volgende stappen volgen.

2

Mix in een potje of kommetje de havermout, melk, 1 tl kaneel en het appel-rozijnen mengsel door elkaar. Laat het een nachtje in de koelkast staan.

3

Warm de overnight oats in de magnetron op voor 1½ minuut op 1000W. Roer het halverwege de tijd goed door elkaar en zet terug. Zet evt. ook het apart gehouden appel-rozijnen mengsel na 45 sec. in de magnetron zodat deze ook weer opwarmen.

4

Serveer de overnight oats met 2 el kwark en strooi hier evt. bovenop het apart gehouden appel-rozijnen mengsel. Wil je het heelmaal zoals de foto afmaken? Snijd dan nog 6 dunne plakjes van de overgebleven appel over en steek deze bovenin de overnight oats. Eetsmakelijk!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply