Passievrucht siroop

Passievrucht siroop
Passievrucht siroop

Deze passievrucht siroop stond al een tijdje op mijn lijst om te maken! Want ik ben zelf echt gek op passievrucht. Ik gebruik deze passievrucht siroop ook in deze Summer Passion cocktail, waarbij je maar een klein beetje toevoegt om de smaak van passievrucht te versterken.

En het mooie is dat je deze passievrucht siroop eigenlijk binnen 10 minuten al klaar hebt! Je hebt enkel wat suiker, water & passievrucht nodig. Lepel de passievruchten uit en voeg het passievruchten pulp samen met het water & suiker in een pan en verwarm dit langzaam tot alle suiker is opgelost. Zeef vervolgens de passievrucht pitjes eruit en bewaar de siroop in de koelkast.

Zelf vind ik het heerlijk om deze siroop te serveren met wat bruisend water en ijsklontjes! Ook erg lekker is het om er een stukje komkommer en munt er aan toe te voegen. Zo krijg je een lekker fris zomers drankje!

Zin in nog meer zomerse drankjes?

Probeer dan eens deze prosecco sangria met limoncello! Heerlijk fris en perfect voor in de zomer. En wil je graag wat zonder alcohol? Probeer dan eens deze basilicum limonade met komkommer & citroen. Wil je graag simpel wat water op smaak brengen? Probeer dat dan eens met deze combinatie van aardbeien, watermeloen & munt. Heerlijk!

Passievrucht siroop
Passievruchten siroop
Passievruchten siroop

Passievrucht siroop

Print Recipe
Serves: ± 200 ml Cooking Time: 10 minuten

Ingredients

  • 175 ml water
  • 350 g suiker
  • 8 passievruchten
  • 2 el citroensap

Instructions

1

Doe het water en de suiker alvast in een steelpannetje

2

Halveer de passievruchten en lepel het pulp eruit. Voeg dit toe aan het steelpannetje.

3

Voeg als laatste de citroensap toe en verwarm nu langzaam het pannetje tot alle suiker is opgelost. Dit zal zijn als de siroop goed warm is geworden.

4

Zeef vervolgens de pitjes uit de siroop en bewaar de passievruchten siroop in een flesje in de koelkast.

5

Serveer een laagje siroop in een glas met wat bruisend water en je hebt een heerlijk zomers drankje! Eventueel zou je nog wat extra passievruchten pulp in het glas kunnen doen voor de smaak en het zicht!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments

Leave a Reply