Pastasalade met chorizo, paprika & basilicum

Pastasalade met chorizo, paprika & basilicum




Pastasalade met chorizo, paprika & basilicum

Een pastasalade is zo’n heerlijk mealprep gerecht! Perfect voor als je een dagje naar het strand gaat en daar lekker wilt blijven eten. Of juist even naar het park met je vriendinnen. Hoe dan ook een pastasalade is super snel gemaakt en je kunt er zo lekker mee variëren. Voor deze variant heb ik gekozen om hem te maken met chorizo, paprika & basilicum.

Verder is de pastasalade met chorizo, paprika & basilicum op smaak gebracht met een fijngesneden sjalotje, wat pesto, zongedroogde tomaten en cherrytomaatjes! En je kunt de salade warm – lauwwarm of koud eten. Hoe je hem ook maakt hij smaakt echt heerlijk!

Wat ook leuk is om deze salade juist als bijgerecht bij een borrelplank, buffettafel of juist je BBQ te serveren. #tip!

Pastasalade met chorizo, paprika & basilicum
Pastasalade met chorizo, paprika & basilicum

Zin in nog meer lekkere zomerse gerechten?

Maak dan eens deze bruschetta’s met tomaten tapenade, rucola & Parmezaanse kaas! Heerlijk om zo te serveren of juist bij de soep. En zin in een lekkere lichte lunch? Maak dan eens deze eiwrap met avocado, hüttenkäse & kipfilet. Perfect als jij net je work-out heb gehad of juist zin hebt in een wat gezondere lunch!

Pastasalade met chorizo, paprika & basilicum

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 2 personen
Cooking Time: 20 min.

Ingredients

  • 180 g pasta (bijv. fusilli)
  • 170 g chorizo
  • 1½ paprika (rood & geel)
  • 80 g zongedroogde tomaatjes
  • 125 g cherrytomaten
  • 1 sjalot
  • 3 volle tl pesto
  • handje verse basilicum blaadjes
  • peper & zout

Instructions

1

Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven gaar.

2

Zet alvast een grote kom klaar waar je alle ingrediënten in kunt doen.

3

Verwijder het velletje van de chorizo en snijd deze in kleine stukjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd de paprika in stukjes. Voeg beide toe aan de kom.

4

Snijd de zongedroogde cherrytomaatjes in stukjes, cherrytomaten in vieren en de sjalot in kleine stukjes. Voeg de ingrediënten toe aan de kom.

5

Als de pasta gaar is voeg je deze ook toe en meng je alles goed door elkaar. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en voeg deze samen met de 3 volle tl pesto toe aan de pasta. Breng het geheel nog op smaak met peper & zout en serveer of bewaar in de koelkast voor later!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply