Spooky cupcakes met roomkaas frosting

Spooky cupcakes met roomkaas frosting




Spooky cupcakes met roomkaas frosting

Spooky cupcakes met roomkaas frosting

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 6
Cooking Time: 30 min. + 2 uur wachttijd

Ingredients

  • Voor de cupcakes:
  • 125 g tarwebloem
  • 100 ml Optimel Limited Edition Drinkyoghurt Peach Pumpkin Spice
  • 60 ml honing
  • 40 g boter
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • ¼ tl baking soda
  • 1 snuf zout
  • 1 tl kaneel
  • ¼ tl gember poeder
  • snuf noodmuskaat
  • Voor de roomkaas frosting:
  • 100 g roomkaas
  • 65 g boter
  • ¼ tl vanille extract
  • 65 g poedersuiker
  • Overig:
  • suikeroogjes

Instructions

1

Maak als eerste de roomkaas frosting. Mix hiervoor de boter luchtig en voeg vervolgens de roomkaas & vanille extract aan toe. Mix goed door elkaar en voeg als laatste de poedersuiker toe. Mix op een lage stand tot alles gemengd is en meng daarna nog een minuut op een hoge stand.

2

Doe de roomkaas frosting in een spuitzak en leg hem in de koelkast om wat steviger te worden.

3

Verwarm de oven alvast voor op 200°C en spray of doe alvast de papieren muffinvormpjes in de muffinvorm.

4

Mix voor de cupcakes het tarwebloem, bakpoeder, making soda, zout, kaneel, gember & noodmuskaat door elkaar.

5

Smelt de boter even in de magnetron of in een pannetje op het vuur.

6

Mix in een andere kom de drinkyoghurt, honing, gesmolten boter, ei & het vanille extract met een mixer door elkaar. Voeg hier vervolgens in delen het bloem aan toe tot alles is opgenomen.

7

Verdeel het deeg over de cupcake vormpjes en bak ze in ongeveer 15-17 min. gaar in de oven. Laat ze volledig afkoelen.

8

Als de cupcakes volledig zijn afgekoeld kun je de spookjes gaan spuiten. Knip als eerste de onderkant van de spuitzak af en spuit eerst een rondje over de cupcake en spuit vervolgens de spookjes. Maak de spookjes af met suikeroogjes.

Notes

Extra nodig: spuitzak, papieren muffinvormpjes & een muffin vorm voor in de oven


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply