Witte chocolademousse met frambozen

Witte chocolademousse met frambozen




Witte chocolademousse met frambozen

Deze witte chocolademousse is heel simpel te maken met enkel 2 ingrediënten! Je klopt de slagroom wat op en voegt daarna de gesmolten chocolade toe. Laat de desserts opstijven en serveer daarna met wat frambozen en munt! Super simpel, maar heerlijk en ziet er hartstikke leuk uit!

Witte chocolade smelten is wel een klein dingetje. Hier heb ik namelijk vroeger ook vaak problemen mee gehad. Het wilde niet smelten, of het werd hard aan de zijkanten waardoor je weer stukjes in je gesmolten chocolade kreeg. De beste manier is om de witte chocolade nieuw uit de supermarkt te kopen. Ik heb altijd problemen gehad met chocolade die al even lag, waarom? Geen idee. Snijd deze in stukjes. Hoe kleiner hoe beter, maar je hoeft het niet fijn te gaan hakken. Daarnaast moet je zorgen dat de kom die op de pan met water staat niet het water aanraakt en dat deze goed heet is voor je de chocolade er in doet! Zo gaat het smelten alleen maar beter.

En heb je nou dat de chocolade wel wat korrelig is geworden aan de zijkanten? Lepel dan alleen de chocolade eruit die gesmolten is, om te voorkomen dat je stukjes in je mousse krijgt!

Zelf heb ik gekozen om de witte chocolademousse te garneren met frambozen omdat dit echt een heerlijke combinatie is! Maar je kunt ook kiesen voor bijvoorbeeld aardbeien, lemoncurd of juist passievrucht!

Nog meer heerlijke gerechten met witte chocolade?

Dan moet je zekerheden deze witte chocolade passievruchten taart eens proberen! Dat is echt mijn ultieme favoriet! Of juist deze witte chocolade cheesecake met frambozen & lemoncurd. Heerlijk! En wil je nog een lekker toetje? Probeer dan eens deze witte chocolademousse met citroen crème. Heerlijk fris voor na de maaltijd!

Witte chocolademousse met frambozen
Witte chocolademousse met frambozen

Witte chocolademousse met frambozen

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 20 minuten + 2 uur wachttijd

Ingredients

  • 300 ml slagroom
  • 200 g witte chocolade
  • frambozen ter garnering
  • munt ter garnering

Instructions

1

Hak de witte chocolade grof en smelt deze au bain-marie. Dit doe je door in een pan een laagje water te doen en deze aan de kook te brengen. Zet hier bovenop een vetvrije kom, liefst van metaal of glas (zorg dat de kom het water niet aanraakt!) en zorg dat de kom alvast verwarmd wordt. Als de kom warm is voeg je de chocolade toe. Roer af en toe met een (bij voorkeur een houten) lepel de chocolade door elkaar tot alles is gesmolten.

2

Klop de slagroom lobbig .

3

Voeg de gesmolten chocolade toe aan de slagroom en mix nog een keer goed door elkaar. Giet de chocolademousse in glaasjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

4

Serveer met wat frambozen en eventueel wat munt bovenop.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply