Wrap met ei, cottage cheese & avocado

Wrap met ei, cottage cheese & avocado




Wrap met ei, cottage cheese & avocado

Het is weer tijd voor een frisse start van het jaar door lekker gezond te beginnen met deze wrap met ei, kipfilet, cottage cheese & avocado! Super simpel om te maken, maar smaakt echt heerlijk! En ideaal om die overgebleven wraps in de koelkast op te maken. Je kluts de eitjes door elkaar met wat Italiaanse kruiden een snufje chilipoeder en wat peper & zout en doet deze in de pan waarna je gelijk je wrap erbovenop legt! Zo blijft hij goed aan je ei plakken. En daarna kun je hem beleggen met elk beleg wat jij wilt! Ik heb voor deze variant gekozen voor kipfilet zongedroogde tomaat, cottage cheese & avocado. Dit zijn ingrediënten die ik eigenlijk altijd wel in huis heb liggen en ik ben er dol op!

Frisse start van het jaar!

Ik zal vast niet de enige zijn die de borrelplanken, wijntjes & appelbeignets heeft ingeruild voor flink wat gezondere gerechtjes.. Ik ben echt gek op eten, dus tijdens de feestdagen ga ik ook helemaal los. Lekker genieten van al het lekkers wat op tafel staat. Alleen na de kerstdagen ben ik blij dat ik alles weer even achter me kan laten en gewoon weer even gezond kan eten. Je lichaam vraagt er gewoon om. Dit merk je ook als je gezond hebt gegeten.. Je wordt blij van die gezonde maaltijd en voelt je ook gelijk een stuk beter! Dus waar wacht je nog op! Probeer echt deze wrap met ei, cottage cheese & avocado eens!

Nog meer variatie?

Wil je nou nog wat meer inspiratie voor een gezonde lunch? Probeer dan deze gerechtjes eens: eiwrap met avocado, geitenkaas & walnoten of juist deze courgette met pesto & zongedroogde tomaatjes! Super lekker als je eens wat anders wilt proberen! En wil je graag nog een wrap? Probeer dan eens deze quesadillas met hummus, feta & avocado. Die helemaal top is met deze zelfgemaakte gegrilde paprika hummus!

Wrap met ei, cottage cheese & avocado

Wrap met ei, cottage cheese & avocado

Print Recipe
Serves: 1 persoon Cooking Time: 10 minuten

Ingredients

  • 1 xl wrap
  • 2 eieren
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • snufje chilipoeder
  • 2 plakjes kipfilet
  • 90 g cottage cheese
  • ½ avocado
  • peper & zout

Instructions

1

Kluts de eieren los met de italiaanse kruiden, snufje chilipoeder en wat peper & zout naar smaak.

2

Verwarm in een koekenpan wat boter of olie tot het goed gesmolten is en giet daarna het geklutste ei in de pan. Leg direct de wrap bovenop het ei en laat ei op middelhoog vuur garen.

3

Als het ei gaar is draai je de wrap om en laat je hem nog eventjes op de wrap kant bakken tot hij lichtjes goudbruin is. Als je hem de lang in de pan laat liggen heb je kans dat je de wrap niet meer goed op kan rollen doordat de wrap te hard is geworden.

4

Leg op de eikant de kipfilet met daarboven op de cottage cheese.

5

Snijd de avocado door midden en snijd de avocado in reepjes. Lepel deze uit en leg deze op de wrap.

6

Rol de wrap op en eetsmakelijk!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply