Zelfgemaakte knoflooksaus binnen 5 minuten!
Op zoek naar een snelle en eenvoudige knoflooksaus die je binnen no-time op tafel hebt staan? Dan moet je deze knoflooksaus eens proberen. Perfect voor bij bijvoorbeeld aardappeltjes, een sappige burger, kip, shoarma of juist als dip voor op je borrelplank! Een heerlijk dunne saus, vergelijkbaar bij de shoarmatent. Een saus die hier wekelijks op tafel te vinden is!
Ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt
Dat deze zelfgemaakte knoflooksaus zo vaak op tafels staat is niet zonder reden. Wij hebben deze ingrediënten eigenlijk standaard in huis! En misschien jij ook wel. Je maakt de saus namelijk van: magere kwark, mayonaise, peterselie (gedroogd of vers) en natuurlijk knoflook! Heerlijk genieten bij welk gerecht jij maar wilt.
Perfect voor elk gerecht
Wij serveren deze zelfgemaakte knoflooksaus bij zoveel verschillende gerechten. Soms maak ik ook wel eens een dubbele portie, om gewoon maar in de koelkast klaar te hebben staan voor gebruik! Het is bij ons begonnen door deze knoflooksaus te serveren bij de borrelplank. Perfect als dip voor je groenten zoals wortel, paprika en komkommer! Maar ook heerlijk verfrissend bij aardappeltjes of juist dat heerlijke broodje shoarma!
Zin in nog meer lekkere sauzen en/of smeersels?
Ook een favorietje (en als je het eenmaal vers geproefd heb, wil je ook niet meer zonder): zelfgemaakte pesto! Heerlijk voor op de bruschetta, tijdens de lunch of juist door je pasta heen! Of kies voor deze goddelijk lekkere snelle aioli met peterselie! Ook zo’n perfect voor op de borrelplank. En wil je graag wat lekkers voor op brood? Kies dan eens deze shoarma salade met paprika. Ook heerlijk om daar je eigen knoflooksaus bij te serveren!
Zelfgemaakte knoflooksaus binnen 5 minuten!
Ingredients
- 80 g mayonaise
- 85 g magere kwark
- 1 volle el fijngehakte verse peterselie
- 1-2 grote teentjes knoflook
- zout
Instructions
Hak de verse peterselie fijn en pers of rasp de teentjes knoflook.
Meng in een schaaltje de mayonaise, magere kwark, fijngehakte peterselie en geperste knoflook goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout. Bewaar de saus in de koelkast.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik super leuk om te zien!
No Comments