Snelle aioli met peterselie

Snelle aioli met peterselie
Snelle aioli met peterselie

Ik ben echt gek op aioli. Om te serveren bij de borrelplank, je frietjes, barbecue of gewoon om je stokbrood in te dippen terwijl je lekker van het zonnetje geniet in het park! En er kan niet genoeg knoflook in zitten, want hoe meer hoe beter! Daarnaast wil ik graag dat je er lekker in kunt dippen, dus voeg ik er wat extra olijfolie aan toe. Zodat de mayonaise een beetje verdunt wordt en lekker in je aioli kunt dippen!

Deze snelle aioli met peterselie is echt mijn favoriete recept! Afgelopen jaar heeft er bij ons een Spaanse kok gewerkt en die maakte altijd zijn versie van aioli. Die was zooooo lekker. Als verrassend iets, hij gooide er peterselie door. Iets wat ik normaal gesproken nooit zie in aioli. Maar deze het smaakt echt super lekker! En ik moet zeggen dat ik met de mijne aardig in de buurt kom!

Het liefste maak ik deze snelle aioli al eventjes van te voren zodat de knoflooksmaak er lekker in kan trekken. Dus ga je lekker barbecuen vanavond? Maak deze aioli dan al in de ochtend, zo smaakt hij in de avond nog lekkerder!

Zin in nog meer smeersels?

Probeer dan eens deze snelle tomatentapenade met Italiaanse kruiden! Of juist deze zelfgemaakte pesto. Die smaakt ook fantastisch op een broodje of bruschetta! En zin om ergens je brood goed in te dippen? Dan moet je deze zelfgemaakte tzatziki eens proberen. Ik ben dol op het recept!

Snelle aioli met peterselie

Snelle aioli met peterselie

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 1 bakje
Cooking Time: 10 minuten

Ingredients

  • 150 ml mayonaise (Heinz Seriously Good Mayo vind ik de lekkerste combi)
  • 6 teentjes knoflook
  • 30 ml olijfolie
  • 1 el fijngehakte verse krulpeterselie
  • peper & zout

Instructions

1

Doe de mayonaise in een kommetje en giet hier de olijfolie bij. Meng alles goed door elkaar zodat het mooi één geheel is.

2

Pers de teentjes knoflook en voeg deze samen met de fijngehakte krulpeterselie toe aan de mayonaise. Roer goed door elkaar.

3

Breng de aioli op smaak met peper & zout. Bewaar afgedekt in de koelkast.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments

Leave a Reply