Bananenmuffins met Nutella

Bananenmuffins met Nutella




Bananenmuffins met Nutella

Iets waar je mij altijd blij kan maken: bananenmuffins met Nutella. Want hoe kan je, je dag nou beter beginnen dan gelijk een heerlijke gezonde Nutella snack? Een klein beetje Nutella moet kunnen toch? Zo hou je alles lekker in balans! Het liefst sta ik namelijk altijd de Nutella pot leeg te lepelen, dus dan is dit een goede oplossing :-)!

Voor deze bananenmuffins heb ik gebruik gemaakt van een eerder heerlijk bananenbrood recept. En deze wat gehalveerd en er Nutella aan toegevoegd. Zo makkelijk kan het zijn! Als je het bananenbrood hebt gemaakt doe je dit in de met boter ingesmeerde muffin vormpjes en voeg je bovenop een tl gesmolten Nutella toe. Maak een swirl met behulp van een mes of de achterkant van je lepel en bak ze in 15-20 min gaar! Heerlijk als ontbijt, tussendoortje of als snack onderweg!

Bananenmuffins met Nutella
Bananenmuffins met Nutella

Zin in nog meer lekker bananenbrood?

Zo heb ik naast dit yummy bananenmuffins met nutella recept nog 2 pareltjes op de website staan! Namelijk dit bananenbrood met chocolade & walnoten. Heerlijk fluffy en dan met die crunch van walnoten & chocolade erdoorheen.. Yumm! En wil je graag wat meer met fruit? Maak dan eens dit bananenbrood met frambozen & kokos! heerlijk met een licht zoetje er doorheen door de frambozen.

Bananenmuffins met Nutella

Print Recipe
Serves: 6 muffins Cooking Time: 45 min.

Ingredients

  • 40 g ongezouten roomboter
  • 60 ml vloeibare honing
  • 1 ei
  • 30 ml volle melk
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 grote rijpe banaan
  • 125 g bloem
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 volle tl kaneel
  • 70 g Nutella

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 160°C en smeer alvast een muffin bakvorm in met wat boter.

2

Smelt de roomboter in een pannetje op het vuur.

3

Mix in een kom de vloeibare honing, het ei, melk & de vanille aroma door elkaar. Wanneer het boter gesmolten is voeg je dit hier al roerend aan toe.

4

Haal de banaan uit z'n schil en prak deze met een vork. Voeg deze toe aan de kom en meng het geheel door elkaar.

5

Voeg vervolgens het bloem, baking soda & de kaneel toe aan de kom en meng het geheel door elkaar.

6

Vul de muffin vormpjes met het banaan deeg.

7

Doe de Nutella in een kommetje en smelt deze 30 sec. in de magnetron tot dat deze wat gesmolten is. Lepel op alle muffins 1 tl Nutella in het midden en maak met behulp van een mesje of de achterkant van je lepel een swirl door de bovenkant van je muffin heen.

8

Bak de muffins in 15-20 min. gaar in de oven.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply