Bladerdeeg kerstboompjes met gerookte ham & tijm

Bladerdeeg kerstboompjes met gerookte ham & tijm




Bladerdeeg kerstboompjes met gerookte ham & tijm

Deze bladerdeeg kerstboompjes met gerookte ham & tijm zijn super leuk om te maken en smaken echt fantastisch. Het krokante bladerdeeg in combinatie met de gerookte (zoute) ham en dan een klein beetje de smaak van tijm er doorheen. Heerlijk!

Maak deze bladerdeeg kerstboompjes wel op de dag zelf en het liefst dat ze net uit de oven komen als je gasten er zijn. Zo zijn ze nog heerlijk warm en kan iedereen er gelijk volop van genieten.

Als je bladerdeeg te warm is geworden is het wat moeilijker om de kerstboompjes te maken. Daarom moet je het bladerdeeg eerst eventjes 15 min. terug leggen in de koelkast zodat deze wat kan uitharden!

Bladerdeeg kerstboompjes met gerookte ham & tijm
Bladerdeeg kerstboompjes met gerookte ham & tijm
Bladerdeeg kerstboompjes met gerookte ham & tijm

Zin in nog meer leuke kersthapjes?

Probeer dan eens deze knakworsten kerstboompjes met sesamzaad! Of ga voor een heerlijke wrap. Die smaken altijd goed en kan je leuk versieren met een kerstprikker! Zo heb ik bijvoorbeeld dit heerlijke recept van wraps met pesto, zongedroogde tomaat, kipfilet & rucola online staan. Of deze variant met carpaccio!

Voorbeelden van de stappen in het recept:

Bladerdeeg kerstboompjes met gerookte ham & tijm

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 13 kerstboompjes
Cooking Time: 45 min.

Ingredients

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 pakje gesneden Schwarzwälder Schinken (± 110 g)
  • 6 takjes verse tijm
  • 1 ei
  • klein klontje boter
  • 13 sateprikkers

Instructions

1

Rits de tijm van de takjes en snijd deze fijn.

2

Verwarm in de magnetron de boter tot deze is gesmolten.

3

Rol het bladerdeeg uit en smeer 1 kant in met de gesmolten boter. Strooi hierover de fijngehakte tijm.

4

Verdeel vervolgens de ham over het bladerdeeg zodat deze geheel bedekt is.

5

Rol het bladerdeeg aan de korte kant op en leg de rol voor 15 min. terug in de koelkast om uit te harden.

6

Verwarm de oven voor op 200°C.

7

Haal het bladerdeeg uit de koelkast en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm.

8

Rol vervolgens één rol bladerdeeg uit in een "luchtige" kerstboom zoals op de foto hierboven. Steek vervolgens de sateprikker er voorzichtig doorheen en leg hem op een met bakpapier bekleden bakplaat.

9

Bak de bladerdeeg kerstboompjes in ongeveer 15-20 min. goudbruin & gaar.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply