Brownie met paaseitjes & paas crème koekjes

Brownie met paaseitjes & paas creme koekjes




Brownie met paaseitjes & paas crème koekjes

De paasbrownie wil je! Hij is zo heerlijk smeuïg en dan in combinatie met de paaseitjes & de paas crème koekjes… LOVEIT! Sowieso zijn paaseitjes & paas crème koekjes al niet veilig als ik die in huis heb, maar nu met deze brownie… Deze gaat bij mij vaker op tafel komen!!

Allereerst doe je een dun laagje brownie over de bodem. Dan verdeel je al je crème paaskoekjes en giet je de rest van de brownie mix over de koekjes heen! Top af met de gekleurde paaseitjes van m&m en je hebt straks echt een fantastisch kleurrijk baksel op tafel!

Zorg er alleen wel voor dat je de gekleurde paaseitjes van M&M gebruikt! Toen ik deze brownie voor het eerst ging maken waren deze helaas uitverkocht dus ging ik voor de normale paaseitjes. Alleen deze zijn blijkbaar niet geschikt voor in de oven. Want ze kregen een bruin kleurtje.. De smaak wordt er niet minder om, maar het haalt wel het leuke kleurrijke effect weg.

Zin in nog meer paas recepten?

Zo heb ik laatst ook deze macarons met witte chocolade & passievrucht gemaakt! Super lekker en die gele kleur staat natuurlijk fantastisch op jouw paastafel! En wil je lekker uitpakken op de ontbijttafel? Probeer dan eens deze kaiserbroodjes gevuld met boursin, kaas & ei! Super simpel om te maken, maar zo lekker! En wil je graag een goed diner op tafel zetten? Maak dan eens deze kalfsrack met kruidenkorst! Heerlijk met knoflook krieltjes & een frisse salade!

Brownie met paaseitjes & paas creme koekjes
Brownie met paaseitjes & paas creme koekjes

Brownie met paaseitjes & paas crème koekjes

Print Recipe
Serves: 12 stukken Cooking Time: 30 min. + wachttijd

Ingredients

  • 250 g boter
  • 400 g pure chocolade
  • 4 eieren
  • 175g kristalsuiker
  • 150 g licht bruine basterdsuiker
  • 2 tl vanille aroma
  • 175 g bloem
  • 130 g gekleurde paaseitjes (m&m)
  • 175 g paas crème koekjes

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180ºC en smeer alvast je brownie bakvorm in met wat boter. Vouw je bakpapier dubbel zodat hij net iets smaller is dan de breedte van je bodem. Leg je bakpapier in de bakvorm zodat er aan beide kanten een flap bakpapier uit steekt. Dit is makkelijk voor straks, zodat je gemakkelijk je brownie uit je bakvorm kunt tillen.

2

Hak de chocolade grof en snijd de boter in stukjes. Smelt deze samen au bain-marie in een kom bovenop een pan met een laagje water.

3

Mix in een beslagkom de eieren, kristalsuiker, licht bruine basterdsuiker & vanille aroma goed door elkaar zodat je een luchtig geheel krijgt. Dit duurt een paar minuutjes.

4

Als de chocolade & boter is gesmolten roer je dit goed door elkaar zodat je één geheel hebt. Voeg dit aan je luchtige eimengsel toe en mix een keer goed door elkaar. Voeg als laatste de bloem toe en mix nog een keer door elkaar tot alles één geheel is.

5

Giet een laagje brownie over de bodem van de bakvorm. Dit is ongeveer een vierde van je browniemix. Smeer dit goed uit over de bodem en leg al je paas crème koekjes in de brownie. In mijn browniebakvorm kon ik 5 rijen van 4 maken. Giet vervolgens de rest van je browniemix over de koekjes heen en zorg dat alles goed bedekt is.

6

Strooi als laatste de paaseitjes over de brownie.

7

Schuif de brownie in de oven en bak hem 35 min. Als de brownie klaar is haal je hem uit de oven en laat je hem volledig afkoelen in de bakvorm. Zet hem daarna nog 2 uurtjes in de koelkast zodat hij goed uit kan harden. Hou je van een wat zachtere brownie? Haal hem na een uurtje er al uit.

Notes

Extra nodig: browniebakvorm


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply